Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Neuralink: Ο Elon Musk δοκιμάζει τσιπ σε ανθρώπους

Η Startup του CEO της Tesla θα κάνει ανθρώπινες δοκιμές με εμφυτεύσεις τσιπ στον εγκέφαλο παράλυτων ατόμων με στόχο να ξανά περπατήσουν.

Η Startup του Elon Musk, Neuralink, σχεδιάζει να δοκιμάσει τα τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο ΑμεΑ ατόμων για να έχουν μια πιο λειτουργική ζωή. Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2016, υποστηρίζει επίσης ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το smartphone τους άμεσα μέσω του εγκεφάλου τους, αντί να χρειάζεται να επιστρατεύσουν τα χέρια τους για τον ίδιο σκοπό.  

Με έδρα την Silicon Valley, η Neuralink έχει ήδη κατορθώσει να εισάγει Al μικροτσίπ σε μια μαϊμού και σε ένα γουρούνι, ενώ βρίσκεται σε τελική ευθεία για να προσλάβει τώρα έναν “επικεφαλής κλινικών δοκιμών” για την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής σε ανθρώπους. 

Για αυτόν τον λόγο, έχει επιστρατεύσει κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς σε επίπεδο καινοτομίας σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες των πειραματικών σταδίων. Ο ρόλος αυτός είναι σαφώς επιφορτισμένος με μια τεράστια ευθύνη καθώς πέρα από την καθοδήγηση της ομάδας σε όλες τις ενέργειες της παρατήρησης, θα χρειαστεί να θέσει και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Ο Elon Musk δήλωσε πρόσφατα ότι η κίνηση αυτή μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να επιτρέψει στους τετραπληγικούς ανθρώπους να περπατήσουν, ιδίως εκείνους με σοβαρές κακώσεις του νωτιαίου μυελού, εν αναμονή άδειας από το FDA. Στόχος τους είναι να αποκαταστήσουν την λειτουργικότητα του σώματος, πιστοποιώντας για την ασφάλεια μιας πρακτικής συσκευής που αφαιρείται εύκολα.  

Ο ίδιος είπε επίσης ότι η συσκευή θα εμφυτεύεται στο ίδιο επίπεδο με το κρανίο και θα φορτίζει ασύρματα, ώστε να φαίνεται και να αισθάνεται εντελώς φυσιολογικά. Η Neuralink έχει δημοσιεύσει προηγουμένως ένα βίντεο με έναν πίθηκο στον οποίο είχε εμφυτευτεί το τσιπ να παίζει το βιντεοπαιχνίδι Pong χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις