Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SingularLogic ανέλαβε έργο ψηφιακού τουρισμού σε δήμο της Κρήτης

Η εταιρεία θα φτιάξει ένα app για την βιωματική περιήγηση των τουριστών με AR και διαδραστικό playful learning.

Ο Δήμος Αμαρίου ανέθεσε στη SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, μετά από σχετικό διαγωνισμό το έργο «Ψηφιακές διαδρομές στο Αμάρι». Με αυτό το έργο ο Δήμος Αμαρίου, στοχεύει στην τοπική αειφόρο ανάπτυξη του Αμαρίου, στη δημιουργία επιπρόσθετων κινήτρων για την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας μέσω καινοτόμων ψηφιακών συστημάτων, που αναδεικνύουν την περιοχή και ενισχύουν τη διάδραση με τα αξιοθέατά της, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον επισκέπτη. Παράλληλα με το έργο αυτό, ο Δήμος στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει μία native mobile εφαρμογή για τη βιωματική περιήγηση των επισκεπτών, που παρέχει πληροφορίες ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στο κάθε σημείο που βρίσκεται ο επισκέπτης, μέσω beacon & QR codes, δημιουργώντας ένα «ζωντανό» ηλεκτρονικό Μουσείο Φύσης.

Παράλληλα, μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και με τη χρήση της κινητής συσκευής του ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγείται και να λαμβάνει ενημέρωση στα σημεία φυσιολατρικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, σε τρεις διαφορετικές γλώσσες. Επιπλέον, θα αναπτυχθεί διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή σε οθόνη αφής παιγνιώδους μάθησης (playful learning), για την αύξηση της επισκεψιμότητας από σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως και για επισκέπτες τρίτης ηλικίας.

Tο σύνολο των ψηφιακών καινοτομιών που υιοθετεί ο Δήμος Αμαρίου θα υποστηρίζεται και από το υφιστάμενο τουριστικό website του, εμπλουτίζοντάς το με νέο υλικό, όπως φωτογραφίες, drone videos κ.ά., καθώς και πρακτικές πληροφορίες για την αναβαθμισμένη εμπειρία των επισκεπτών, τόσο σε ψηφιακό όσο και σε πραγματικό επίπεδο. Το έργο θα υποστηριχθεί και με σχετικές υπηρεσίες δημοσιότητας για την προώθηση και ενημέρωση της τοπικής, αλλά και της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις