Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παρασκευάς Φορολογάς: Ένα app που λειτουργεί σαν λογιστής

Ένας ψηφιακός λογιστής στα χέρια των πολιτών που αντικαθιστά τον φυσικό λογιστή.

Κάποτε οι παλιότερες γενιές έκαναν μόνες τους τις φορολογικές δηλώσεις, πλέον αυτό με τις νέες γραφειοκρατικές απαιτήσεις είναι δύσκολο. Πρέπει να γνωρίζει κανείς “από μέσα” κάποια πράγματα για να ολοκληρώσει έστω και μια απλή δήλωση στο σύστημα.  

Αυτό ακριβώς το ζήτημα έρχεται όμως να αλλάξει μια εφαρμογή που παρέχει λογιστικές πληροφορίες και μια καθοδήγηση για να συμπληρώσει κανείς με επιτυχία την φορολογική του δήλωση ή να κάνει αίτηση για ένα επίδομα μέσω TAXISNET.  

Ο “Παρασκευάς Φορολογάς” είναι ένας ψηφιακός βοηθός – λογιστής που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και εξυπηρετεί ιδιώτες και επιχειρήσεις στην εκτέλεση των φορολογικών τους υποχρεώσεων όσον αφορά στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για να καταβάλλει τα όποια στοιχεία του ζητούνται σε κάθε περίπτωση. 

Η ιδέα ξεκίνησε από τον CEO και ιδρυτή του KRS Group, Κωνσταντίνο Ράικο το 2017, από όταν άρχισε να σκέφτεται ότι ορισμένες φορές οι συνθήκες απαιτούν να γίνεις εσύ ο λογιστής που χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο και το κινητό θα εξελισσόταν σε σύμμαχο αυτού του εγχειρήματος.  

Σύντομα η απήχηση που είχε το project ανταπέδωσε ευκαιρίες χρηματοδότησης από angel επενδυτές που ήταν σημαντικά στελέχη στον χώρο του tech και του commerce, ενώ με αφετηρία την Τρίπολη κατόρθωσε να επεκταθεί αποκτώντας πλέον 20.000 χρήστες, οι οποίοι χάρη στην εφαρμογή μείωσαν όχι μόνο τον χρόνο αλλά και το κόστος των φορολογικών εργασιών που υπό άλλες περιπτώσεις θα έκανε κάποιος σε εξωτερικό λογιστικό γραφείο. 

Η ευχρηστία του app, στο οποίο τα άτομα “περνούν” απλά τα στοιχεία τους και επιλέγουν οι ίδιοι το ποσό και το εύρος της βοήθειας που θα χρειαστούν, προσομοιάζει στην άμεση επικοινωνία κάθε λογιστή-πελάτη, γεγονός που ενισχύει τα πακέτα υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει καθώς επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των ελεύθερων ιδίως επιχειρηματιών.  

Παρά τις όποιες αντιδράσεις, η εφαρμογή λύνει τα χέρια σε πολλούς και παράλληλα διατηρεί την αξιοπιστία της αφού πίσω από το έργο αυτό εργάζεται το team λογιστών με εμπειρία γραφείου του KRS Group, στους οποίους μπορούν όλοι να απευθυνθούν.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις