Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κυπριακή WiRE στο πρόγραμμα Scale FinTech της PwC Ηνωμένου Βασιλείου

H fintech επιλέχθηκε ανάμεσα σε 700 επιχειρήσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Συμμετοχή μαζί με μόνο άλλες οκτώ επιχειρήσεις παγκοσμίως στο καινοτόμο πρόγραμμα της PWC Ηνωμένου Βασίλειου, “Scale FinTechScale FinTech” έχει εξασφαλίσει η κυπριακή Fintech εταιρεία, WiRE. Η εταιρεία έχει επιλεγεί να συμμετάσχει, μετά από αυστηρή αξιολόγηση 700 επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το εν λόγω πρόγραμμα. Η WiRE ξεχώρισε μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών, αφού η επιλογή της βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην καινοτόμο προσέγγιση των διαφόρων πηγών με χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων, του περιβαλλοντικού ρίσκου, φυσικών κινδύνων, την ανά γεωγραφική περιοχή κάλυψη των οικιστικών και εμπορικών ακινήτων, η οποία σταδιακά θα καλύψει ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα “Scale FinTech” στο οποίο συμμετέχουν εταιρείες από όλο τον κόσμο είναι μια σημαντική δράση του Ομίλου PwC σε συνεργασία με την συμβουλευτική εταιρεία Growth Builders, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη scale-up προγραμμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξει μια πλατφόρμα συνεργασίας που να επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας να συνεργαστούν στενότερα δημιουργώντας προοδευτικά οφέλη για τον κλάδο. Μέσα από σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και κατ’ ιδίαν συναντήσεων, διάρκειας 10 βδομάδων, προσφέρονται στοχευμένα master-classes, που παρέχουν γνώσεις και εργαλεία για να αναπτύξει η ομάδα κάθε επιχείρησης που συμμετέχει, ιδιαίτερες τεχνικές και συνέργειες. Οι κορυφαίοι εκπαιδευτές που στελεχώνουν το πρόγραμμα, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γνώσης και ένα σημαντικό ταξίδι ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι σε θέση να πιστοποιήσουν στο ευρύτερο επιχειρηματικό κοινό ότι παρέδωσαν επιχειρήσεις έτοιμες για να προωθήσουν και να υλοποιήσουν σημαντικές ποιοτικές εμπορικές ευκαιρίες.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE, Παύλος Λοΐζου, σχολίασε: «Η συμμετοχή της WiRE στο scale-up πρόγραμμα της PWC Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελεί για εμάς διπλή επιτυχία. Πρώτον, γιατί ασπάστηκαν το όραμα μας να φέρουμε μια πρωτοπόρα προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην πρόσβαση και ανάλυση δεδομένων της αγοράς ακινήτων, τόσο για την κτηματαγορά αλλά και για την ασφάλιση οικοδομών, την αξιολόγηση κλιματολογικών κινδύνων, και την διαστρωμάτωση άλλων δεδομένων που έχουν εταιρείες και οργανισμοί.

Δεύτερον, επειδή η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ένας Οίκος, ο οποίος αξιοποίησε και αξιοποιεί πλήρως την τεχνολογία για να ανταγωνιστεί σε πολλαπλούς κλάδους, αποτελεί για εμάς ισχυρό κίνητρο ώστε να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους σχεδιασμούς μας».

Μαζί με την WiRE στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετάσχουν οι διεθνείς εταιρείες Sedicci, Resistant AI, Outseer, RiskSave Technologies, Evolute IQ, Albany Group, Insig AI και Panthera Solutions. Η WiRE βοηθά επενδυτές στο τομέα των ακινήτων, τραπεζικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών σε νοικοκυριά, μετατρέποντας δεδομένα και δημιουργώντας το προφίλ κάθε ακινήτου σε όλη την Ευρώπη. Η WiRΕ εισάγει την καινοτομία σε πολλούς τομείς όπως της δανειοδότησης, της ανάπτυξης γης, της ασφάλισης, του marketing και των κυβερνητικών υπηρεσιών μέσω ευέλικτων λύσεων ανάλυσης δεδομένων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις