Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βίκος: Επενδυτική κίνηση-ματ στα Ιωάννινα ύψους 22 εκατ. ευρώ

Η Βίκος στα πλαίσια της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εμφιάλωσης νερού και όχι μόνο, προχωρά σε μια νέα επενδυτική κίνηση "ματ" ανακοινώνοντας την ανέγερση μιας νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών.

Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Η Βίκος λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τα δύο εργοστάσια (Περιβλέπτου και Καλπακίου) παράγουν εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά και βρίσκονται στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια (προστατεύονται οικιστικά και οικολογικά από το Π.Δ. 26-9-1979), το τρίτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, βρίσκεται στους Καλιάνους Κορινθίας και παράγει εμφιαλωμένα νερά.

Πέρα όμως από την μεγάλη και σημαντική δράση της επιχείρησης και τις σύγχρονες τακτικές που χρησιμοποιεί, σημαντικά είναι και τα τεράστια επενδυτικά σχέδια της.

Νέα επένδυση “μαμούθ” στα Ιωάννινα 

Η Βίκος στα πλαίσια της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εμφιάλωσης νερού και όχι μόνο, προχωρά σε μια νέα επενδυτική κίνηση “ματ” ανακοινώνοντας την ανέγερση μιας νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών.

Συγκεκριμένα, η εταιρία δημιουργεί ένα νέο – υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can), της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας KRONES.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική αναπτυξιακή επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα της εταιρίας και δηλώνει ξεκάθαρα την μεγάλη της ανάπτυξη αλλά και την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας.

Η νέα εγκατάσταση έρχεται μετά την σπουδαία ολοκλήρωση ενός επίσης μεγάλου επενδυτικού πλάνου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, την τελευταία πενταετία και αποτελεί συνέχεια της μεθοδικής στρατηγικής εξέλιξης και ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία.

Οι μεγάλες δυνατότητες της νέας μονάδας

Η νέα μονάδα έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες (cans) ανά ώρα και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα. Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα) φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά νούμερο ένα στη χώρα!

Παράλληλα, η νέα μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η νέα αυτή εγκατάσταση θα καταλαμβάνει 8.800 τ.μ. (παρασκευαστήριο, εμφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι) και με την ολοκλήρωση της μονάδας η συνολική επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας θα ξεπερνούν τα 87.000 τ.μ..

Ηγετική η θέση της εταιρίας στον κλάδο

Οι νέες επενδύσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα την ηγετική θέση της εταιρείας στον κλάδο, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται εξαιρετικά η παραγωγική δυναμική της και ταυτόχρονα διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων της, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες σπουδαίες δυνατότητες και ευκαιρίες.

Μέσα σε όλα αυτά, η Βίκος έχει καταφέρει να αναπτύσσεται διαρκώς, με «ροή δυναμική», επενδύοντας σταθερά στην ποιότητα και την καινοτομία, δημιουργώντας ακόμη και νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας σημαντικά στην ευρύτερη περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις