Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Actable AI “σήκωσε” πάνω από 1 εκατ. ευρώ για πιο προσιτά data analytics με Al

Η Startup χωρίς κώδικα έβαλε στόχο να υπερφορτώσει τα λογιστικά φύλλα με Al.

Με στόχο να λύσει το πρόβλημα της ανάλυσης δεδομένων, η πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης χωρίς κώδικα Actable AI, μόλις εξασφάλισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Το χρηματοδοτικό αυτό push για τη νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο έγινε υπό την καθοδήγηση της Begin Capital και τη συμμετοχή της Charlotte Street Capital, της Malta Enterprise και πολλών αγγέλων επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.

Η πλατφόρμα της Actable AI, που ιδρύθηκε το 2020, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες λογιστικών φύλλων να αναλύουν τα δεδομένα τους με προηγμένες αναλύσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, απευθείας στα Google Sheets και το Excel, χωρίς προγραμματισμό ή προχωρημένες γνώσεις μηχανικής μάθησης ή στατιστικής, ώστε να εξάγουν τη μέγιστη δυνατή αξία από τα δεδομένα τους. Με άλλα λόγια, η πλατφόρμα κάνει την ανάλυση δεδομένων πιο προσιτή.

Στον ολοένα και περισσότερο καθοδηγούμενο από τα δεδομένα κόσμο, η ανάλυση δεδομένων αποτελεί κρίσιμο μέρος κάθε επιχείρησης, αλλά τα τρέχοντα εργαλεία είναι είτε πολύ ακριβά, είτε πολύπλοκα ή περιορισμένα. Το Actable AI στοχεύει στον εκδημοκρατισμό ενός ευρέος φάσματος εργασιών ανάλυσης, καθιστώντας τα προσιτά σε όλους, παντού, και όχι μόνο στους ειδικούς των data.

Σχεδόν 1 δισ. χρήστες χρειάζεται να βασίζονται σε συναδέλφους τους που ασχολούνται με την επιστήμη των δεδομένων ή να χρησιμοποιούν βασικά εργαλεία που δεν είναι φτιαγμένα για προηγμένες αναλύσεις. Στην πραγματικότητα, παρά την πρόοδο στον τομέα της Al και του data science, περίπου το 80% αυτών των επιχειρηματικών χρηστών εξακολουθούν να βασίζονται σε απλά εργαλεία, όπως τα λογιστικά φύλλα, για την καθημερινή ανάλυση δεδομένων, με βάση μια πρόσφατη έρευνα της Actable AI σε περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες.

Η τεχνολογία Actable AI επιτρέπει όμως στους χρήστες να επεξεργάζονται τα δεδομένα τους με 8 διαφορετικές αναλύσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, συγκεκριμένα: αιτιώδης συμπερασματολογία, παλινδρόμηση, ταξινόμηση, πρόβλεψη χρονοσειρών, ανάλυση συναισθήματος, τμηματοποίηση, καθαρισμός δεδομένων και ανάλυση συσχέτισης.

Η εταιρεία έχει επίσης παρουσιάσει μια αυτόνομη διαδικτυακή εφαρμογή που μπορεί να χειριστεί τα σύνολα δεδομένων που κρίνονται  πολύ μεγάλα για υπολογιστικά φύλλα. Το όραμα της Actable AI είναι να κάνει τη μηχανή προηγμένης ανάλυσης χωρίς κώδικα να ενσωματώνεται εύκολα με εργαλεία τρίτων, καθιστώντας όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της προηγμένης ανάλυσης από μη τεχνικούς χρήστες.

Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει έτσι στην Actable να λανσάρει τη λύση της και να επεκτείνει περαιτέρω τη βάση χρηστών της. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Google Sheets Add-on, το Excel Plugin και πολλά άλλα plugins κιόλας φέτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις