Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta και Chime μηνύουν υποτιθέμενους απατεώνες phishing

Από κοινού μήνυση έκαναν οι δύο εταιρείες σε δύο άτομα που δρούσαν κατά λογαριασμών χρηστών.

Η Meta και ο ψηφιακός τραπεζικός γίγαντας Chime κατέθεσαν για πρώτη φορά στο είδος τους κοινή αγωγή εναντίον δύο ατόμων με έδρα τη Νιγηρία, τα οποία, όπως λένε, χρησιμοποιούσαν το Facebook και το Instagram για επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στους οικονομικούς λογαριασμούς των θυμάτων.

Η Meta ανέφερε ότι μεταξύ Μαρτίου 2020 και Οκτωβρίου 2021, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε επιθέσεις με σκοπό να παρασύρουν άτομα που χρησιμοποιούσαν το Facebook και το Instagram σε ιστοσελίδες phishing με στόχο την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους Chime και την ανάληψη χρημάτων.

Για να αποκρύψουν τις δραστηριότητές τους, το ζευγάρι χρησιμοποίησε ένα δίκτυο υπολογιστών για να ελέγξει πάνω από 800 λογαριασμούς που υποδύονταν το Facebook και το Instagram και να αποφύγει “τα τεχνικά μέτρα επιβολής”, σύμφωνα με όσα αναφέρει η καταγγελία.

Η Meta ανέφερε ότι κατέθεσε τη μήνυση αφού έλαβε διάφορα άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης των λογαριασμών Facebook και Instagram, του αποκλεισμού των υποδυόμενων domains στις υπηρεσίες της και της αποστολής επιστολής παύσης και αποχής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις