Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το OnlyFans μπαίνει στον κόσμο των NFTs με εικόνες προφίλ

Μια νέα λειτουργία εισήγαγε η πλατφόρμα NSFW περιεχομένου ενώ οι χρήστες στην εναλλακτική εκδοχή του, το WetSpace πληρώνουν ήδη με κρυπτονομίσματα.

Το OnlyFans, η πλατφόρμα NSFW δημιουργών, προσπαθεί περιέργως να καθαρίσει το όνομα της και μετατρέπει τις εικόνες προφίλ σε NFT. Η κίνηση αυτή μάλλον διασταυρώνει τα άτομα που αγαπούν τα crypto και θέλουν επίσης να αποζημιώνουν τους NSFW δημιουργούς για τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή η λειτουργία βρίσκεται στα σκαριά από τον Δεκέμβριο. Στο OnlyFans, θα υποστηρίζονται μόνο τα NFTs που έχουν κοπεί σε blockchain Ethereum, το οποίο θα υποδεικνύεται από ένα εικονίδιο. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στην εικόνα προφίλ ενός NFT, θα βλέπουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο από την OpenSea. Η νέα CEO του OnlyFans, Ami Gan, δήλωσε σχετικά ότι αυτή η νέα λειτουργία αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διερεύνηση του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα NFTs στην πλατφόρμα.

Πέρσι, το OnlyFans παραλίγο να απαγορεύσει το περιεχόμενο NSFW από την πλατφόρμα, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τα προς το ζην των δημιουργών. Η είδηση αυτή ήρθε υπό το φως των αλλαγών στους κανονισμούς της Mastercard και της Visa. Αλλά η OnlyFans πήρε πίσω την απόφαση αφού αποκάλυψε ότι οι αλλαγές δεν ήταν πλέον απαραίτητες αφού οι τραπεζικοί συνεργάτες τους διαβεβαίωσαν ότι η OnlyFans μπορεί τελικά να υποστηρίξει όλα τα είδη δημιουργών, όπως δήλωσε τότε η εταιρεία στο TechCrunch.

Παρόλα αυτά, αυτό ήταν μια προειδοποίηση για τους δημιουργούς του OnlyFans ότι η πλατφόρμα μπορεί να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια τους, ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις ιδιοτροπίες των εταιρειών πιστωτικών καρτών. Αλλά το θέμα είναι ότι το να βοηθάς τους εργαζόμενους στο σεξ να διατηρούν ένα σταθερό εισόδημα δεν είναι στην πραγματικότητα μια κακή περίπτωση χρήσης για τα κρυπτονομίσματα. Μια πρώην δημιουργός του OnlyFans, η Allie Rae, εργάζεται τώρα στο WetSpace, μια εναλλακτική λύση του OnlyFans με επίκεντρο την κρυπτογράφηση.

Σε αντίθεση με μια εταιρεία πιστωτικών καρτών, οι αλυσίδες blockchain δεν μπορούν από καπρίτσιο να απαγορεύσουν τις αγορές πορνό, αν και οι κεντρικές αγορές καταλόγων με αρκετή δυναμική μπορούν να μειώσουν την πρόσβαση και τη δραστηριότητα της αγοράς σε ένα συγκεκριμένο είδος token.

Φυσικά, το crypto θέτει επίσης εμπόδια τόσο για τους οπαδούς όσο και για τους δημιουργούς που μπορεί να μην θέλουν να ασχοληθούν με τον ασταθή, μερικές φορές απατεωνίστικο χώρο του. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, επιτρέποντας τις εικόνες προφίλ NFT, το OnlyFans μπορεί να κάνει μια χειρονομία προς ένα μέλλον στο crypto, το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ένα συνεχές μέλλον στη βιομηχανία του πορνό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις