“Ρομποτική συμμαχία” Gizelis Robotics και Όμιλος Παπαποστόλου για την ασφάλεια στον ιατρικό κλάδο

Σε συμμαχία με στόχο την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης της Covid, προχώρησαν η Gizelis Robotics και ο όμιλος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Παπαποστόλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο αυτής της συμμαχίας, είναι η προώθηση του καινοτόμου ρομπότ απολύμανσης RobotSafe™ που σχεδίασε και ανέπτυξε η ελληνική εταιρία συστημάτων αυτοματισμού και ρομποτικών εφαρμογών Gizelis Robotics.

Η συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση (πωλήσεις και τεχνική υποστήριξη) από τον όμιλο της Παπαποστόλου όλων των προϊόντων RobotSafe™, ξηράς εκνέφωσης (Dry Fog), υπεριώδους τεχνολογίας UV-C και του τροχήλατου Tower UV-C, στον ιατρικό κλάδο, στις αγορές της Ελλάδας, Κύπρου, Αλβανίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας.

Η Gizelis Robotics είναι ο μεγαλύτερος integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Αναγνωρίστηκε στις TOP5 κορυφαίες νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ανάμεσα σε 600 περίπου επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία της και με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που γέννησε η πανδημία η Gizelis Robotics σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο αυτόνομο «Made in Greece» ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™. Με τεχνολογίες ξηράς εκνέφωσης (Dry Fog) και υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C, το Robotsafe™ δημιουργήθηκε για εταιρικούς χώρους, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, ξενοδοχεία, κέντρα διανομής, αεροδρόμια αλλά και απαιτητικούς υγειονομικούς χώρους, ενώ πρόσφατα πέρασε με «άριστα» τις τεχνικές μετρήσεις και την πιστοποίηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ αλλά και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Παπαποστόλου, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει τεχνογνωσία, εμπειρία και παράδοση 100 και πλέον ετών, στον ιατρικό κλάδο.

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η διάθεση, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας σε νοσοκομεία, κλινικές και ιδιωτικά ιατρεία, καθώς και η εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού στη λειτουργία τους. Συνεργάζεται με κορυφαίους και καταξιωμένους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού σε ένα ευρύ φάσμα ιατροτεχνολογικών προϊόντων και εφαρμογών που με αποτέλεσμα να έχει την ικανότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, αλλά και ιδιωτικά ιατρεία, σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Βουλγαρία. Έχει εκτελέσει πολλά και σημαντικά έργα εκπόνησης μελέτης ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Νοσηλευτικών Μονάδων, προμήθειας και εγκατάστασης και διαρκούς τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού, καθώς και εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της GizelilsRobotics τονίζει: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία της Gizelis Robotics με τον πρωτοπόρο Όμιλο Παπαποστόλου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς ότι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διάθεσης και τεχνικής υποστήριξης ιατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, εμπιστεύεται την τεχνολογία μας και εντάσσει το RobotSafe™στα πρωτοποριακά προϊόντα αρίστης ποιότητας που προσφέρει στον τομέα της υγείας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κοινό μας στόχος είναι να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις για ένα ασφαλές από επιμολύνσεις εργασιακό περιβάλλον σήμερα και να θωρακίσουμε, ακόμη περισσότερο, τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, με σύμμαχο την ρομποτική τεχνολογία».

Ο Αθανάσιος Παπαποστόλου, Director και μέλος του ΔΣ της PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES, αναφέρει σχετικά με τη συμφωνία: «Η πανδημία έχει επιβάλλει νέους κανόνες, αυστηρότερα πρωτόκολλα και ειδικούς υγειονομικούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά την απολύμανση χώρων. Σε αυτό το νέο πλαίσιο και σε έναν κοινό στόχο ο οποίος είναι η δημιουργία μιας ασπίδας για τη διασφάλιση της προστασίας όλων, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτήν την εξαιρετικά σημαντική συνεργασία με την εταιρεία GIZELIS ROBOTICS. Θεωρούμε ότι η συμμαχία με την κορυφαία εταιρεία ρομποτικών συστημάτων και η ανάληψη της προώθησης και της τεχνικής υποστήριξης των προϊόντων της, σε όλο το δίκτυο των συνεργατών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του καινοτόμου χαρακτήρα της εταιρείας μας».

Διαβάστε επίσης:

Gizelis Robotics και Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον κορωνοϊό

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις