Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επίσημος υποστηρικτής του Elevate Greece η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) θέλει να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μετά τα σημαντικά βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση. «Κάθε επένδυση που δημιουργεί ευκαιρίες για περισσότερη καινοτομία βάζει ένα λιθαράκι στο “χτίσιμο” μιας σύγχρονης, ψηφιακής Ελλάδας που αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, Public Policy Manager, Greece & Cyprus, Amazon Web Services (AWS).

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι γίνονται σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση» σημειώνει η ίδια και αποκαλύπτει τη συμμετοχή της AWS ως Επίσημου Υποστηρικτή του Elevate Greece.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας ως Επίσημος Υποστηρικτής σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία όπως το Elevate Greece» αναφέρει η κυρία Σταυρακαντωνάκη και γνωστοποιεί ότι «ως Επίσημος Υποστηρικτής του Elevate Greece, η AWS θα υποστηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις-μέλη του, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε υπηρεσίες και πόρους που θα τους επιτρέψουν να καινοτομήσουν αλλά και να αναπτυχθούν ταχύτερα.

Μέσω του προγράμματος AWS Activate, θα προσφέρει μονάδες (credits) για την κάλυψη του κόστους χρήσης υπηρεσιών AWS, τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση. Θα τους παρέχει επίσης πρόσβαση σε έναν αποκλειστικό διαδικτυακό χώρο, το Startup Loft, όπου οι ιδρυτές και προγραμματιστές θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιχειρηματικές και τεχνικές συνεδρίες, εργαστήρια και άλλες συζητήσεις, καθώς και να λάβουν δωρεάν καθοδήγηση από τους ειδικούς σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα. Οι εταιρείες B2B θα μπορούν, επίσης, να αξιοποιήσουν το δίκτυο συνεργατών AWS Partner Network, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε credits, εργαλεία μάρκετινγκ και τεχνικές αξιολογήσεις. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα για την υποστήριξή τους, όπως συναντήσεις με εξειδικευμένους Solutions Architects ή πρόσβαση σε πιστοποιήσεις μηχανικής μάθησης, ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και ασφαλείας».

«Οι ευκαιρίες για καινοτομία που παρουσιάζονται, είναι πολυάριθμες» υπογραμμίζει η Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη.

Διαβάστε επίσης:

Amazon Web Services: Ποιος είναι ο βασιλιάς του cloud που επενδύει στην Ελλάδα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις