Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισπανική Onirix άντλησε 700.000 ευρώ για αυτόνομο AR περιεχόμενο

Μέσα από την πλατφόρμα video game της Startup, οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν το δικό τους AR υλικό χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις.

Η ισπανική Startup Onirix, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη περιεχομένου AR, μόλις έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ. Σε αυτόν ηγήθηκε η GoHub, του εταιρικού ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών της Global Omnium, που ειδικεύεται στο deep tech, με έδρα τη Βαλένθια.

Μέσα από την πρώτη του μέχρι στιγμής επιχείρηση το 2022, το GoHub ενισχύει τη δέσμευσή του σε μοντέλα B2B SaaS και αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το no-code/low-code. Ειδικότερα, τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην Onirix να αυξήσει τις επενδύσεις της σε Ε&Α ως σημείο αναφοράς στις πλατφόρμες δημιουργίας περιεχομένου επαυξημένης πραγματικότητας.

Η νεοφυής επιχείρηση έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα με τεχνολογία χωρίς κώδικα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργεί περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας όπως 3D άβαταρ διαισθητικά και χωρίς προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού. Μέσω της λύσης χωρίς κώδικα, η πλατφόρμα καθιστά εύκολη τη δημιουργία και δημοσίευση οποιουδήποτε τύπου περιεχομένου AR χωρίς την ανάγκη δημιουργίας και συγγραφής γραμμών κώδικα. Επιπλέον, καταφέρνει να μετρά τον αντίκτυπο και την ανταπόκριση του κοινού της.

Με βάση την τεχνολογία και το διαδραστικό περιβάλλον εργασίας της, ο χρήστης έχει τη μέγιστη αυτονομία να δημιουργήσει το περιεχόμενο που επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για τον τρόπο ανάπτυξής του. Προς το παρόν, το εργαλείο χρησιμοποιείται από σημαντικές επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού, της φιλοξενίας, του λιανικού εμπορίου και των γραφείων μάρκετινγκ, καθώς και από μεγάλες εταιρείες όπως η Red Eléctrica de España, η EDP, η Capital Energy, ο Ερυθρός Σταυρός, η Unilever ή η KPMG.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις