Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βρετανία: Κατάσχεση NFTs για απάτη αξίας 1,4 εκατ. λιρών

Πρόκειται για την πρώτη κατάσχεση NFT από βρετανικές αρχές.

Οι βρετανικές αρχές μόλις κατάσχεσαν για πρώτη φορά NFTs, σε μια έρευνα απάτης ύψους 1,4 εκατ. λιρών. Η φορολογική υπηρεσία της Βρετανίας κατάσχεσε τρία NFTs, σε μια υπόθεση που θεωρείται η πρώτη κατάσχεση NFTs από νομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Her Majesty’s Revenue and Customs δηλώνουν ότι κατάσχεσαν τα NFTs κατά τη διάρκεια έρευνας για μια ύποπτη υπόθεση απάτης με φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) αξίας 1,4 εκατ. λιρών. Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα εξαπάτησης της εφορίας.

Οι ύποπτοι φέρονται να προσπάθησαν να πάρουν πίσω παραπάνω ΦΠΑ, ένα είδος φόρου επί των πωλήσεων, από αυτό που τους οφείλονταν, χρησιμοποιώντας μια σειρά από κλεμμένες ταυτότητες, μη καταχωρημένα τηλέφωνα και πλαστά τιμολόγια για να κρύψουν την ταυτότητά τους, ενώ στο σύστημα συμμετείχαν 250 φερόμενες ως ψεύτικες εταιρείες. Η πρώτη αυτή για τα δεδομένα της Αγγλίας κατάσχεση ενός NFT ήταν μια προειδοποίηση για όσους χρησιμοποιούν κρυπτό-αποθέματα για να αποκρύψουν χρήματα από την υπηρεσία HMRC.

Η ζήτηση για NFTs έχει εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα, με τις πωλήσεις ανάλογων token να ξεπερνούν τα 40 δισ. δολάρια το 2021. Ωστόσο, η αγορά είναι επιρρεπής σε κλοπές και απάτες και υπάρχουν ανησυχίες ότι μεγάλο μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας στα NFTs έχει τροφοδοτηθεί από τακτικές χειραγώγησης της αγοράς, όπως το wash trading.

Η HMRC αναφέρει ότι είναι το πρώτο όργανο επιβολής του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο που προβαίνει σε κατάσχεση NFTs. Οι αρχές κατάσχεσαν τρία NFTs που αντιπροσωπεύουν ψηφιακή τέχνη, καθώς και άλλες 5.000 λίρες σε άλλα περιουσιακά στοιχεία μορφής crypto. Ωστόσο, τα NFTs δεν έχουν ακόμη εκτιμηθεί και η έρευνα συνεχίζεται με βάση δηλώσεις της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις