Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Warren Buffett αγόρασε μετοχές της Activision Blizzard πριν τη συμφωνία-ρεκόρ με την Microsoft

Πριν την εξαγορά ρεκόρ της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 68,7 δισ. δολαρίων, η Berkshrie Hathaway του μεγιστάνα Warren Buffett αγόρασε το τελευταίο τρίμηνο του 2021 μετοχές ύψους 1 δισ. δολαρίων της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα σχετικά ρυθμιστικά έγγραφα.

Ειδικότερα, η Berkshire Hathaway στο τέλος της περσινής χρονιάς κατείχε 14,6 εκατομμύρια μετοχές της Activision Blizzard αξίας 975 εκατ. δολαρίων. Λίγο αργότερα στα μέσα Ιανουαρίου, η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεση της να εξαγοράσει την Activision Blizzard έναντι 95 δολαρίων τη μετοχή, ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deal στην ιστορία των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. Μάλιστα, αν η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προχωρήσει κανονικά, ο ίδιος ο Buffett θα αποκομίσει τεράστια κέρδη.

Σημειώνεται ωστόσο πως η μετοχή της Activision Blizzard υποχώρησε στα 56,4 δολάρια στα τέλη του 2021, μετά την απόφαση της αρμόδιας αρχής της Καλιφόρνια να κινηθεί νομικά κατά της Activision και των θυγατρικών της, ισχυριζόμενη πως η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών καλλιεργεί μια σεξιστική κουλτούρα στους κόλπους της και πληρώνοντας λιγότερο τις γυναίκες υπαλλήλους από τους άνδρες.

Ο Warren Buffet, πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway είναι αυτή τη στιγμή ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και στενός φίλος με τον Bill Gates, τον συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft ο οποίος βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Διαβάστε επίσης:

Microsoft: Εξαγορά ρεκόρ της Activision-Blizzard έναντι 69 δισ. δολαρίων!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις