Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Εξαγορά ρεκόρ της Activision-Blizzard έναντι 69 δισ. δολαρίων!

Εάν η συναλλαγή ολοκληρωθεί σε 18 μήνες θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, πολύ μπροστά από την εξαγορά της Zynga από την Take-Two έναντι του ποσού των 12,7 δισ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να εξαγοράσει αντί σχεδόν 69 δισ. δολαρίων τον αμερικανικό κολοσσό των βιντεοπαιχνιδιών Activision-Blizzard, που έχει κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων, τα “Call of Duty”, “World of Warcraft” και “Candy Crush”.

«Τα βιντεοπαιχνίδια είναι η πλέον δυναμική και συναρπαστική κατηγορία στον τομέα της ψυχαγωγίας σε όλες τις πλατφόρμες και θα παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφορμών των metaverse», σημείωσε ο επικεφαλής της Microsoft Σάτια Ναντέλα, σε ένα δελτίο τύπου.

Εάν η συναλλαγή επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, πολύ μπροστά από την εξαγορά της Zynga από την Take-Two έναντι του ποσού των 12,7 δισ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Θα είναι επίσης η σημαντικότερη εξαγορά που θα έχει πραγματοποιήσει ο κολοσσός της πληροφορικής.

Η Microsoft, η οποία έχει παρουσιάσει την κονσόλα Xbox στην αγορά, θα γίνει, επομένως, ο τρίτος μεγαλύτερος “παίχτης” στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, πίσω από την κινεζική Chinois Tencent και την γιαπωνέζικη Sony, κατασκευάστρια του PlayStation.

Η απόκτηση της Activision-Blizzard, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή της εξαγοράς με μετρητά με τιμή 95 δολαρίων ανά μετοχή, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Η μετοχή της Activision εκτοξεύτηκε περισσότερο από 37% στη Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ανεστάλη λίγα λεπτά μετά.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς λαμβάνει χώρα σε μια ταραχώδη περίοδο για την Activision μια και ο όμιλος από την Καλιφόρνια κατηγορείται, από τις αμερικανικές αρχές και εργαζόμενους, ότι επέτρεψε να αναπτυχθεί μια σεξιστική επιχειρηματική κουλτούρα, καθώς δεν έδρασε επαρκώς σε περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων και παρενόχλησης.

Η Microsoft συνεχίζει την στρατηγική εξαγορών στο χώρο των video games η οποία έχει ξεκινήσει απο την εποχή του Xbox One.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Microsoft εξαγόρασε την ZeniMax Media για 7,5 δισ. δολάρια και μέχρι τότε η εταιρεία ήλεγχε 23 στούντιο δημιουργίας παιχνιδιών! 

Με την προσθήκη τίτλων όπως το Call of Duty στην εξαιρετικά δημοφιλή συνδρομητική υπηρεσία Game Pass, η οποία σημειωτέονέχει αυτή τη στιγμή 25 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, έχει φέρει ήδη μεγάλες αναταράξεις στην αγορά του gaming.

 

Διαβάστε επίσης:

Take-Two: Έκλεισε το deal-ορόσημο για την εξαγορά της Zynga έναντι 13 δισ. δολαρίων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις