Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PLANET ανέλαβε να προετοιμάσει το έδαφος για το e-mobility στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ανέθεσε στην PLANET το έργο αξιολόγησης και διαμόρφωσης των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την γενικευμένη είσοδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στους δρόμους της χώρας.

Η PLANET, η οποία δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική αγορά, ανέλαβε δύο στρατηγικής σημασίας έργα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Το πρώτο έργο αφορά στη Μελέτη για την εθνική στρατηγική ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης (e-mobility) στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης και των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων προοπτικών της αγοράς ως προς την ετοιμότητα διείσδυσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και την διαμόρφωση απαιτήσεων για τις συνεπακόλουθες υποδομές φόρτισης οχημάτων εντός των πόλεων αλλά και στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Το έργο ανατέθηκε από την EBRD σε κοινοπραξία της PLANET με τη Γερμανική Dornier Consulting. Πρόκειται για την ανάπτυξη του πλαισίου το οποίο θα επιτρέψει τη μετάβαση σε βιώσιμες οδικές μεταφορές αλλά και σε ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων, σύμφωνα πάντα με τις Ευρωπαϊκές προτεραιότητες.

Το δεύτερο έργο αφορά στην τεχνική, χρηματοοικονομική και νομική υποστήριξη για την ωρίμανση και υλοποίηση με μοντέλο ΣΔΙΤ του αρδευτικού δικτύου και φράγματος Μιναγιώτικου στην Πελοπόννησο, το οποίο περιλαμβάνει ταμιευτήρα χωρητικότητας 11 εκατ. κυβικών μέτρων για την άρδευση 35.000 στρεμμάτων με ωφελούμενους 3.500 αγρότες και προϋπολογισμό 98.5 εκατ. ευρώ.

Το έργο ανατέθηκε από την EBRD στην PLANET ηγούμενης διεθνούς κοινοπραξίας. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να αντιμετωπίσει ένα βασικό πρόβλημα του αγροτικού τομέα, αυτό των πεπαλαιωμένων αρδευτικών δικτύων, συντελώντας στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής, τη μείωση του αρδευτικού κόστους αλλά και της σπατάλης νερού. 

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PLANET δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη παράλληλα για εμάς στην PLANET, η ανάληψη αυτών των δύο ιδιαιτέρως σημαντικών για τη χώρα Έργων. Άλλωστε συνιστά σταθερή στρατηγική επιλογή της εταιρείας μας η διεκδίκηση και υλοποίηση έργων που συμβάλλουν καθοριστικά στην εφαρμογή πολιτικών και στην επίτευξη των εθνικών στόχων για πράσινη ανάπτυξη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις