Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Dutch “σήκωσε” 20 εκατ. δολάρια για virtual περίθαλψη κατοικίδιων

Η πλατφόρμα virtual κτηνιατρικής περίθαλψης Dutch συγκέντρωσε 20 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση Σειράς Α, όπου ηγήθηκαν οι Forerunner Ventures και Eclipse Ventures. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έρχεται επτά μήνες μετά την κυκλοφορία της στην αγορά και ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση που έχει αντλήσει στα 25 εκατ. δολάρια. Η Dutch χρησιμοποιεί αδειούχους κτηνιάτρους και παρέχει μια ψηφιακή πλατφόρμα υγείας για τα κατοικίδια ζώα και τις οικογένειές τους, ώστε να κάνει τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων πιο προσιτή.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 αντλώντας έμπνευση από την προσωπική εμπειρία του ιδρυτή και CEO της Dutch, Joe Spector. Ο ίδιος άρπαξε την ευκαιρία να δημιουργήσει μια σύγχρονη μορφή προσβάσιμης κτηνιατρικής περίθαλψης, αφού είδε ότι ο σκύλος του αδελφού του έμεινε χωρίς θεραπεία. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων περιμένουν μέχρι το κατοικίδιό τους να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν στο έπακρο από μία επίσκεψη σε κτηνίατρο πληρώνοντας μια φορά, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Από την έναρξή του, το Dutch έχει εξυπηρετήσει πάνω από 25.000 κατοικίδια ζώα μέσω 100 αδειούχων κτηνιάτρων. Για να ξεκινήσουν με την πλατφόρμα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων καλούνται να δώσουν μερικά στοιχεία, μετά από τα οποία μπορούν να ορίσουν μια ώρα για μια βιντεοκλήση. Μόλις ολοκληρώσoυν την πρώτη τους επίσκεψη, μπορούν να επανασυνδεθούν με έναν κτηνίατρο ανά πάσα στιγμή μέσω της πλατφόρμας.

Όσον αφορά τη νέα χρηματοδότηση, η Dutch θα τη χρησιμοποιήσει για να επενδύσει στην πνευματική της ιδιοκτησία και να αναπτύξει τη βάση δεδομένων ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων της, ώστε να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να συλλέγουν και να μοιράζονται τα δεδομένα και τις συνταγές των κατοικίδιων ζώων τους. Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί επίσης για την ανάπτυξη του δικτύου φαρμακείων της, ώστε να καταστεί δυνατή η παράδοση την ίδια και την επόμενη ημέρα. Επιπλέον, η Dutch σχεδιάζει να προσλάβει εργαζομένους σε διάφορα τμήματα και να διπλασιάσει τα εργαλεία απόκτησης πελατών, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει το κτηνιατρικό της δίκτυο.

Όσον αφορά το μέλλον, η Dutch σχεδιάζει να αναπτύξει τα προνόμια των μελών της και επίσης να εισαγάγει περισσότερους τρόπους για τους πελάτες να επιλέξουν τον τρόπο επικοινωνίας με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κατοικίδιό τους. Η επένδυση Σειράς Α της Dutch ακολουθεί τον γύρο seed ύψους 5 εκατ. δολαρίων που είχε χρηματοδοτηθεί από τον Jimmy Fallon και ανακοινώθηκε πέρσι. Του γύρου seed τότε είχαν ηγηθεί οι Forerunner Ventures με τη συμμετοχή της Bling Capital και της Trust Ventures.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις