Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bitpanda εξαγόρασε την πλατφόρμα διαχείρισης crypto αποθεμάτων Trustology

Η εταιρεία ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ασφαλή και πλήρως λειτουργική πλατφόρμα για το σύνολο των επενδύσεων των νέων ή professional χρηστών.

Η πλατφόρμα ψηφιακών επενδύσεων Bitpanda μπήκε στο παιχνίδι της crypto θεματοφυλακής μέσω της εξαγοράς της Trustology με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι οικονομικοί όροι δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί αλλά το σίγουρο είναι ότι η Trustology, πάροχος πορτοφολιού crypto και DeFi που έχει εγγραφεί από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (Financial Conduct Authority), θα μετονομαστεί σε Bitpanda Custody.

Αρχικά, η νέα μονάδα θα αναλάβει τη φύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της ίδιας της Bitpanda στις επιχειρήσεις λιανικής, θεσμικής και whitelabelling, καθιστώντας την Bitpanda Custody έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Η “επιχείρηση θεματοφυλακής” είναι το πρώτο βήμα για την αρχή μιας προσφοράς prime brokerage στο πλαίσιο της Bitpanda Pro που θα συνοδεύει το ρυθμιζόμενο ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία ανέφερε ότι η Bitpanda Pro πρόκειται να δεσμευτεί για ένα “ανατρεπτικό μοντέλο αμοιβών” με στόχο να μηδενίσει το κόστος φύλαξης για τους πελάτες που συναλλάσσονται ενεργά στο ανταλλακτήριo της.

Ο Eric Demuth, Διευθύνων Σύμβουλος της Bitpanda, δήλωσε ότι η Bitpanda Custody τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας κορυφαίας, πλήρως ρυθμιζόμενης και ασφαλούς πλατφόρμας ψηφιακών επενδύσεων για όλους, τόσο νέους επενδυτές όσο και επαγγελματίες.

Σε δήλωσή της σχετικά με την εξαγορά, από την πλευρά της η FCA ανέφερε ότι η Trustology είναι εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς της για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν διατάξεις που να επιτρέπουν στην εποπτική αρχή να αξιολογεί την καταλληλότητα και την ορθότητα των πραγματικών δικαιούχων ή τυχόν αλλαγές στον έλεγχο πριν από την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις