Ηχηρό μήνυμα της Φινλανδίας με την Nokia να σταματά τις παραδόσεις στην Ρωσία

Newsroom
2'

Η Nokia θα σταματήσει τις παραδόσεις στη Ρωσία για να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα ύστερα από την εισβολή στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. «Είναι μια περίπλοκη κατάσταση που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και συνεχίζουμε να την αξιολογούμε», ανέφερε στο Reuters η εταιρία, που προμηθεύει τις MTS, Vimpelcom, Megafon και Tele2 στη Ρωσία.

Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται σε μια σειρά από κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από κολοσσούς της οικονομίας, της τεχνολογίας, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κρατικούς φορείς της ΕΕ μετά από εκκλήσεις και σύμφωνα με την κοινή γραμμή πολλών χωρών. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία απέρριψαν τις προειδοποιήσεις της γειτονικής Ρωσίας για την ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, η οποία θα προκαλούσε “σοβαρές στρατιωτικοπολιτικές συνέπειες” όπως υποστήριξε η Μόσχα στις δύο χώρες.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή εκφράστηκε ανησυχία για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων συμμάχων τους να “σύρουν” τη Φινλανδία και τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα αναγκαστεί να λάβει αντίποινα αν αυτές ενταχθούν στη συμμαχία. Ωστόσο, η φιλανδική Nokia δεν έδειξε να συγκινείται από τα παραπάνω με την εταιρεία να τάσσεται και αυτή στην πλευρά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών και μη οργανισμών που μποϊκοτάρουν την Ρωσία για τις επιθέσεις της στην Ουκρανία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.