Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα “hot topics” του MWC 2022 στην Βαρκελώνη

Metaverse, 5G, AR και VR παραμένουν στην λίστα του "talk of the congress".

Η επόμενη μέρα στην διασημότερη έκθεση τεχνολογίας βρήκε τις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν την δουλειά τους να δέχονται όλο και περισσότερο κοινό και ενδιαφερόμενους συνεργάτες. Το ίδιο φαίνεται να συνέβη και με τις ελληνικές εταιρείες που βρίσκονται εκεί ενώ κεντρικό θέμα αποτέλεσαν τα NFTs αλλά και το metaverse – σταθερά στην ατζέντα των ομιλιών που ανέδειξαν τα δύο αυτά αντικείμενα του μέλλοντος ως τις τάσεις που θα εδραιώσουν την αξία τους μαζικά, αξιοποιώντας παράλληλα το “σύμπαν” του blockchain.  

Στην θεματολογία παραμένει φυσικά και το δίκτυο 5G, στο οποίο επενδύουν πια όλες λίγο πολύ οι επιχειρήσεις που θέλουν να λέγονται tech-oriented. Εταιρείες από την Ινδία όπως η Hungama Digital Media Entertainment και η Ericson από την Σουηδία, τοποθετήθηκαν περαιτέρω για τα παραπάνω ενώ η τελευταία με βάσεις και στην Ιταλία είχε συνεργαστεί και με την δική μας WCIP (Wireless Communications  & Information Processing), η οποία μέλος του προγράμματος egg της Eurobank διερευνά και 6G τεχνολογίες. 

Η μετάβαση όμως σε 5G συστήματα είναι ανάγκη να είναι πράσινη, τουλάχιστον αυτό επισήμαναν παράγοντες του χώρου -εκ μέρους της κορεάτικης KT– που ανέπτυξαν τα επίκαιρα αυτά ζητήματα, μιλώντας για ανακυκλώσιμη ενέργεια, η οποία και θα τρέχει ένα ανάλογο μοντέλο λειτουργίας. Η χρήση των συσκευών τέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο των στελεχών που βλέπουν ότι οι προηγμένες τεχνολογίες απαιτούν περισσότερη ενέργεια, γεγονός που πρέπει να επιλυθεί άμεσα. 

Στα highlights περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δύο πολύ φουτουριστικά προϊόντα όπως η Android συσκευή της HTC με έμφαση στο metaverse που θα υποστηρίζει δηλαδή AR και VR εφαρμογές ενώ θα φέρει και διάφορα άλλα specs, ένα καθ’ όλα δυναμικό come-back για την εταιρεία, αλλά και ένα cyberdog της Xiaomi που όσο απόξενο και αν ακούγεται σε μερικούς είναι ένα ηλεκτρονικό κατοικίδιο που αναπτύσσει πολύ γρήγορες ταχύτητες, διαθέτει μια interactive κάμερα, αισθητήρες και high performance δυνατότητες ενώ είναι αδιάβροχο και μπορεί να πάει βόλτα κανονικά σε εξωτερικό χώρο. Αυτά και άλλα πολλά θα δουν όσοι βρεθούν στο Mobile World Conference φέτος, ενώ πολλά υποσχόμενες παραμένουν και οι ελληνικές εταιρείες με την δική τους σειρά παραγωγής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις