Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κομισιόν εγκαινίασε ειδική ιστοσελίδα για την ενημέρωση των Ουκρανών προσφύγων

Οι Ουκρανοί πολίτες, που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής, θα μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους στην ΕΕ και το καθεστώς προσωρινής προστασίας σε μια ιστοσελίδα που εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ιστοσελίδα https://ec.europa.eu/info/index_en περιέχει πληροφορίες στα ουκρανικά και σε άλλες γλώσσες, σχετικά με τη διέλευση των συνόρων, τα δικαιώματα των Ουκρανών προσφύγων κατά την άφιξή τους στην ΕΕ, τις δυνατότητες ταξιδιών εντός της ΕΕ, καθώς και χρήσιμες διευθύνσεις στα διάφορα κράτη-μέλη.

«Μέχρι στιγμής, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναγκάσει πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφάλεια, προστασία και βοήθεια. Πολλοί περισσότεροι εκτοπισμένοι μετακινούνται εντός και εκτός της χώρας και χρειάζονται καταφύγιο και βασικές πληροφορίες για τα δικαιώματά τους όταν έρχονται στην ΕΕ», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το καθεστώς προσωρινής προστασίας, το οποίο οι χώρες της ΕΕ αποφάσισαν με άνευ προηγουμένου ταχύτητα να δώσουν στους Ουκρανούς πρόσφυγες, ισχύει για τουλάχιστον ένα έτος, με τη δυνατότητα να ανανεωθεί για δύο επιπλέον χρόνια, αν χρειαστεί. Η ΕΕ παραχωρεί στους ουκρανούς υπηκόους και τις οικογένειές τους που εκτοπίστηκαν λόγω των συγκρούσεων, άδεια διαμονής στην ΕΕ καθώς και πρόσβαση στις υπηρεσίες στέγασης, υγείας, εκπαίδευσης και εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις