Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ιταλική edtech Epicode “σήκωσε” 10 εκατ. ευρώ για να γίνει accelerator

Ξεκίνησε ως σχολή για κώδικες και εξελίχθηκε σε επιταχυντή καριέρας, έχοντας στο δίκτυο της εταιρείες όπως η Deloitte, η EY και η Accenture μεταξύ άλλων.

Ο ιταλικός edtech παίκτης Epicode School ένωσε τα χέρια με την αμερικανική και βερολινέζικη Strive School για να μετονομαστεί σε Epicode και να αντλήσει χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ. Η σύμπραξη θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα επιτάχυνσης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον τομέα της τεχνολογίας, εστιάζοντας αρχικά στην Ευρώπη.

Του γύρου ηγήθηκαν οι Matteo de Brabant (ιδρυτής της Jakala), Lorenzo Lamberti Sagliano (tech επενδυτής) ενώ συμμετείχαν family offices, επιχειρηματίες του χώρου της τεχνολογίας και επενδυτές όπως οι Enrico Drago (οικογενειακό γραφείο), Valerio Camerano (Algebris), Fabio Cannavale (Lastminute. com), Federico Leproux (Teamsystem), Niccolò Colussi, Matteo Lunelli (Cantine Ferrari και Altagamma), Gian Andrea Strekelj (ιδρυτής της Venere.com) και Paolo Barberis (Nana Bianca).

Η ιταλική διαδικτυακή σχολή κωδικοποίησης έχει σήμερα πάνω από 1.000 μαθητές που εκπαιδεύονται από το 2021 και ένα αυξανόμενο δίκτυο με πάνω από 600 εταιρείες -hiring partners- συμπεριλαμβανομένων των Fortune 500 και άλλων κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως οι EY, Deloitte, Accenture, Jakala, Capgemini, Almaviva, Kpmg, Cisco, Palo Alto Network, Engineering, Reply, Almaviva και άλλες.

Η Startup προσφέρει ένα νέο μοντέλο κατάρτισης και εξάμηνα μαθήματα που βασίζονται στη μαεστρία, είναι δομημένα και εξατομικευμένα. Όλα τα μαθήματα είναι διαδικτυακά και συνοδεύονται από ένα ζωντανό, διαδραστικό στοιχείο για τη μεγιστοποίηση της δέσμευσης των σπουδαστών.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της πλατφόρμας έχει τις ρίζες του στην ευθυγράμμιση των κινήτρων μεταξύ κάθε μέρους, ενώ οι ειδικευμένοι φοιτητές μπορούν να αποφασίσουν να καταβάλουν αρχικά μια προκαταβολή για να εγγραφούν και μόλις αρχίσουν να εργάζονται, μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των διδάκτρων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις