Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft μπαίνει δυναμικά στο web3 επενδύοντας στην ConsenSys

Η blockchain Startup ConsenSys “σήκωσε” περισσότερα από 450 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης υπερδιπλασιάζοντας την αποτίμησή της η οποία πλέον ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια.
Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η ParaFi Capital, ενώ στη νεοφυή επιχείρηση του Joseph Lubin, co-founder του Ethereum, επένδυσαν επίσης η Microsoft, η SoftBank και η Temasek.
Η ConsenSys με έδρα τη Νέα Υόρκη ιδρύθηκε το 2014 από τον Joseph Lubin, συνιδρυτή του Ethereum, της πλατφόρμας blockchain πίσω από το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Ενώ το bitcoin χρησιμοποιείται κυρίως για συναλλαγές, το Ethereum μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών. Όσον αφορά τη Microsoft, ο κολοσσός της τεχνολογίας ευελπιστεί να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα στο χώρο των cryptο τεχνολογιών. Πριν την επένδυση στην ConsenSys η Microsoft είχε επενδύσει και στην Palm NFT Studio, μια ανερχόμενη Startup συνιδρυτής της οποίας είναι και πάλι ο Joseph Lubin Lubin.

Η συμμετοχή της Microsoft στο γύρο χρηματοδότησης της ConsenSys αποδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρειών για το Web3, έναν όρο που αναφέρεται συχνά στις προσπάθειες δημιουργίας μιας αποκεντρωμένης έκδοσης του διαδικτύου με βάση την τεχνολογία blockchain.

Είναι ένας όρος που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον – αλλά και σημαντικά κεφάλαια – της Silicon Valley. Οι blockchain Startups “σήκωσαν” πέρυσι κεφάλαια ρεκόρ, ύψους άνω των 25 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της CB Insights. Άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες που εξερευνούν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του web3 είναι η Meta και η Twitter.

Η ConsenSys θεωρείται από τους επενδυτές ως μία από τις εταιρείες που θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στο Web3. Η εταιρεία έχει λάβει σημαντική ώθηση από τις ολοένα αυξανόμενες επενδύσεις σε κλάδους του crypto, όπως η αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική (DeFi) και τα NFTs.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν το crypto wallet MetaMask και το Infura, μια σειρά εργαλείων που βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργούν Ethereum εφαρμογές.

Το MetaMask επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τα token τους μέσω ενός extension στον browser ή μιας εφαρμογής για κινητά. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές που υποστηρίζονται από το blockchain, όπως το Uniswap και το Axie Infinity. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της ConsenSys προέρχεται αυτήν τη στιγμή από χρεώσεις για την ανταλλαγή διαφορετικών token στο MetaMask.

Το MetaMask ξεπέρασε τους 30 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ConsenSys, σημειώνοντας αύξηση 42% τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, η Γερμανία και η Νιγηρία είναι οι πιο ενεργές αγορές της. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Infura, χρησιμοποιείται από περισσότερους από 430.000 προγραμματιστές και πρόσφατα ξεπέρασε σε ετήσιο όγκο συναλλαγών το 1 τρισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις