Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Battery Tech και παραγωγή πυρηνικής ενέργειας κυριαρχούν στους κύκλους χρηματοδότησης των EnergyTech εταιρειών

Φιλικές προς στο περιβάλλον μορφές ενέργειας φαίνεται να συγκεντρώνουν σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η μείωση της θερμοκρασίας κατά μόλις 1.5°C απαιτεί επενδύσεις που ξεπερνούν τα 3.5 τρις ευρώ, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας. Αν και το ποσό αυτό είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ακόμα και ένα κλάσμα του ίσως είναι αρκετό για να υπάρξει αλλαγή.

Οι Startups που ασχολούνται με την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση ή την ενέργεια από υδρογόνο φαίνεται να αποδίδουν όπως και να έχει. Αξίζει λοιπόν να ρίξουμε μία ματιά στους μεγάλους γύρους χρηματοδότησης του κλάδου του EnergyTech και κυρίως στην κατανομή των ποσών.

Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση ανάμεσα στις EnergyTech είναι εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή μπαταριών και την αποθήκευση ενέργειας. Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες ανάγκες για αποθήκευση της ενέργειας, επομένως οι επενδύσεις στις εταιρείες του κλάδου είναι λογικές τόσο για οικονομικούς σκοπούς όσο και για περιβαλλοντικούς.

Σημαντικές επενδύσεις γίνονται και στον κλάδο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, καθώς τα τελευταία χρόνια οι συζητήσεις για την ευρύτερη χρήση πυρηνικής ενέργειας έχουν ενταθεί. Η πυρηνική ενέργεια είναι αποτέλεσμα της ένωσης δύο ατόμων, μίας διαδικασίας που μπορεί να παράγει απεριόριστη ενέργεια με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αν και η πυρηνική ενέργεια έχει ακόμα δρόμο για να γίνει mainstream φαίνεται πως οι επενδυτές δε διστάζουν να στηρίξουν τις εταιρείες του κλάδου.

Άλλες εταιρείες EnergyTech που συγκεντρώνουν επενδυτικά κεφάλαια ασχολούνται με τη χρήση υδρογόνου ή μεθανίου ως πηγή ενέργειας, ενώ μικρότερες επενδύσεις αφορούν άλλες φιλικές στο περιβάλλον πηγές ενέργειας. Η άνθιση των EnergyTech εταιρειών είναι κάτι που ξεφεύγει από τις επενδύσεις και τα κέρδη, καθώς ο κλάδος αυτός μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην ενέργεια και πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις