Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άρχισαν οι εγγραφές για το Soft Skills eLearning Academy του CollegeLink

Σε συνεργασία με το Business Review Greece, διοργανώνεται ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαρκεί ένα μήνα και καταρτίζει τους συμμετέχοντες στα soft skills.

Σύμφωνα με το report 2019 Global Talent Trends του Linkedin, το 89% των recruiters αναφέρουν πως όταν μια πρόσληψη δεν καταλήγει καλά είναι συνήθως λόγω έλλειψης soft skills. Μάλιστα, πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων τα θέτουν πλέον ως προτεραιότητα. Ποια είναι όμως τα top skills που αναζητούν από τους εργαζόμενους; Soft skills όπως η προσαρμοστικότητα, η ομαδικότητα και η επίλυση προβλημάτων σκαρφαλώνουν στις πρώτες θέσεις ζήτησης.

Τι είναι όμως τα soft skills;

Τα soft skills είναι προσωπικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν το πόσο καλά εργαζόμαστε ή αλληλοεπιδρούμε με άλλους. Οι δεξιότητες αυτές διευκολύνουν τη δημιουργία σχέσεων με άλλους, την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας καθώς και την καθοδήγηση ομάδων. Ουσιαστικά, είναι απαραίτητα για την επιτυχία στον εργασιακό χώρο, την επιτυχία της εταιρείας αλλά και την προσωπική επιτυχία.

Τέσσερις λόγοι που η ανάπτυξη soft skills είναι must

  • Το μέλλον θα βασίζεται στα soft skills
    Ο αυτοματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εργασίας που βασίζονται σε soft skills. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει προκαλέσει τη μείωση των θέσεων εργασίας που απαιτούν hard skills, καθιστώντας τα soft skills βασικό στοιχείο διαφοροποίησης στο χώρο εργασίας. Μια μελέτη της Deloitte Access Economics προβλέπει ότι «τα επαγγέλματα που απαιτούν soft skills θα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα όλων των θέσεων εργασίας έως το 2030». Καθώς το κόστος των ρομπότ μειώνεται και η απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνεται, θέσεις εργασίας όπως στις γραμμές παραγωγής, θα αυτοματοποιούνται. Οι παραδοσιακές δεξιότητες όπως το teamwork, η επικοινωνία και η κριτική σκέψη θα είναι πιο σημαντικές από ποτέ.
  • Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον είναι διαπροσωπικό
    Δεξιότητες όπως το active listening, η συνεργασία, η παρουσίαση ιδεών και η επικοινωνία με συναδέλφους εκτιμώνται ιδιαίτερα στον σύγχρονο χώρο εργασίας. Τα ισχυρά soft skills διασφαλίζουν ένα παραγωγικό, συνεργατικό και υγιές εργασιακό περιβάλλον, σημαντικά δηλαδή, χαρακτηριστικά για τους οργανισμούς σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο.
  • Δίνουν boost στην εργασιακή σταδιοδρομία
    Σύμφωνα με το iCIMS Hiring Insights (2017) “το 94% των υπεύθυνων προσλήψεων πιστεύουν ότι ένας υπάλληλος με ισχυρότερα soft skills έχει περισσότερες πιθανότητες να προαχθεί σε ηγετικές θέσεις από έναν υπάλληλο με περισσότερα χρόνια εμπειρίας αλλά ασθενέστερες δεξιότητες”. Τα soft skills είναι που ξεχωρίζουν τον καθένα σε μια συνέντευξη για δουλειά.
  • Βοηθούν την προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη
    Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, με καθημερινά φαινόμενα που προκαλούν άγχος, όπως για παράδειγμα η κρίση του covid-19, παρατηρείται διόγκωση της ανάγκης φροντίδας της ψυχικής υγείας. Παράλληλα, στο online περιβάλλον, είναι δύσκολη η ανάπτυξη πραγματικών σχέσεων και η κοινωνικοποίηση. Για τον λόγο αυτό, η επένδυση στα soft skills είναι πιο σημαντική από πότε ώστε να γίνει μια δουλειά πάνω στον εαυτό του κάθε ανθρώπου, να καταλάβει καλύτερα και συνεπώς να βελτιώσει όχι μόνο τις διαπροσωπικές του σχέσεις αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Ακολουθώντας τις επιταγές αυτές, το CollegeLink αποφάσισε σε συνεργασία με το Business Review Greece να δημιουργήσει το Soft Skills eLearning Academy μέσω του οποίου αποσκοπεί να βοηθήσει τα άτομα να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα τους κάνουν ανάρπαστ@ στην αγορά εργασίας.

Μέσω του Academy, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε 6 από τα πιο περιζήτητα soft skills της αγοράς, αυτά είναι:

  • Team Building
  • Communication
  • Creativity
  • Problem Solving
  • Time Management 
  • Adaptability

Τα soft skills δεν αναπτύσσονται μέσω θεωρίας αλλά με το παιχνίδι. Αυτό το Academy έχει έντονο το στοιχείο της διάδρασης μιας και από το πρώτο λεπτό το άτομο και η νεοσυσταθείσα ομάδα θα κληθούν να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας ένα task που θα αποτελείται από μικρότερα subtasks – τα οποία θα προσαρμόζονται ανάλογα με το κάθε soft skill. Εννοείται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας θα έχουν στη διάθεση τους την υποστήριξη και καθοδήγηση των έμπειρων Mentors του Business Review Greece.

Το μότο είναι “Learning by doing philosophy” στο νέο Academy. Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την εγγραφή μέχρι τις 31/03 εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις