Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Unstoppable Domains: Το “Coinbase του Web3” που διεκδικεί να γίνει unicorn

Πολύ κοντά στο να κλείσει νέα χρηματοδότηση βρίσκεται η Startup ψηφιακής ταυτότητας για συναλλαγές με crypto, γεγονός που θα την βάλει στο κλαμπ των unicorns.

Η Unstoppable Domains, ένας δημοφιλής πάροχος συστήματος ονοματοδοσίας blockchain, συγκεντρώνει ένα γύρο χρηματοδότησης με αποτίμηση 1 δισ. δολαρίων. Η Startup βρίσκεται σε συνομιλίες με έναν αριθμό νέων και υφιστάμενων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Draper Associates, Coinbase Ventures, Protocol Labs και Naval Ravikant, για να συγκεντρώσει περίπου 60 εκατ. δολάρια σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές το Techcrunch, καθώς οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι ιδιωτικές. Ο γύρος δεν έχει κλείσει ακόμη, οπότε οι όροι μπορεί να αλλάξουν αν και η νεοφυής επιχείρηση δεν προέβη σε κανένα σχόλιο σχετικά με το ζήτημα.

Η Unstoppable Domains δίνει στους ανθρώπους την δυνατότητα να δημιουργούν το όνομα χρήστη τους για crypto και να φτιάχνουν δικές τους αποκεντρωμένες ψηφιακές ταυτότητες. Η Startup, η οποία πουλάει domains με συγκεκριμένα TLDs για μόλις 5 δολάρια, έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να καταχωρήσουν πάνω από 2,1 εκατ. domains μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της. Μερικά από τα δημοφιλή TLDs που προσφέρει είναι τα .crypto, .coin, .bitcoin, .x, .888, .nft και .dao.

Η Unstoppable Domains, η οποία είχε στο δυναμικό της μέλη που εργάστηκαν σε εταιρείες όπως η AWS της Amazon, η Uber και η Slack, εξαργυρώνει κάθε αποκεντρωμένο domain όνομα ως NFT σε blockchain Ethereum, δίνοντας στον ιδιοκτήτη ευρύτερο έλεγχο και ιδιοκτησία. Η κατοχή ενός domain ονόματος επιτρέπει στους χρήστες να μην ασχολούνται με το να μοιράζονται τις ανούσια μεγάλες διευθύνσεις πορτοφολιού τους με γνωστούς και επιχειρήσεις.

Διαθέτει επίσης ενσωματώσεις με περισσότερες από 140 εφαρμογές, όπως το OpenSea, το Coinbase, το πορτοφόλι Rainbow, το Chainlink, το πρόγραμμα περιήγησης Brave και το ETHMail. Πάνω από 90 DApps υποστηρίζουν το προϊόν Login with Unstoppable της Startup, μια υπηρεσία ενιαίας σύνδεσης για το Ethereum και το Polygon, αντιμετωπίζοντας μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που μαστίζουν την κοινότητα του crypto.

Σε ένα pitch deck προς τους επενδυτές, η Startup δήλωσε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει το “Coinbase του αποκεντρωμένου διαδικτύου“. Χάρη στην ευρεία προσφορά της σήμερα, ανταγωνίζεται τις ENS, Solana Bonfida, Tezos και Handshake, αφού έχει συγκεντρώσει πάνω από 240.000 πελάτες, σημειώνοντας έσοδα 53 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Παράλληλα με την κερδοφορία της, η νεοφυής επιχείρηση σχεδιάζει φέτος να συνεργαστεί με εταιρείες για να λανσάρει τα TLDs τους στο άμεσο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις