Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spotify: H Google επιτρέπει στην εφαρμογή να προσθέσει in-app επιλογές πληρωμής

Σε μελλοντική έκδοση της εφαρμογής, οι χρήστες θα μπορούν να εγγραφούν και να πληρώσουν τη συνδρομή τους απευθείας στο Spotify.

H Google και η Spotify ανακοίνωσαν πως ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Σε μελλοντική έκδοση της εφαρμογής Spotify οι χρήστες που έχουν κατεβάσει το Spotify από το Play Store θα έχουν την επιλογή να πληρώσουν είτε με το σύστημα πληρωμών του Spotify είτε με το σύστημα του Google Play. 

Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς τόσο η Google όσο και η Apple δεν έχουν επιτρέψει ως τώρα τα third-party συστήματα πληρωμών. Δηλαδή όλες οι αγορές που γίνονται σε ένα app ουσιαστικά πραγματοποιούνται μέσω του Play Store και του App Store αντίστοιχα, με την Google και την Apple να λαμβάνουν προμήθεια για κάθε αγορά. Η Apple μάλιστα είναι ξεκάθαρα αντίθεση στο να επιτρέψει third-party συστήματα πληρωμής, όμως η συνεργασία της Google με το Spotify ίσως πιέσει περισσότερο την εταιρεία.  

Η Spotify έχει επικρίνει την Apple και τις πρακτικές της και έχει υποστηρίξει δημόσια την ύπαρξη διαφορετικών επιλογών πληρωμής, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη-καταναλωτή και παράλληλα δίνει περισσότερη ελευθερία στους developers. Παρά το γεγονός πως η πληρωμή της συνδρομής θα μπορεί να γίνει πλέον και εντός της εφαρμογής χωρίς την προμήθεια της Google, η Spotify θα συνεχίσει να πληρώνει κάποιο ποσό στην εταιρεία για κάθε πληρωμή συνδρομής που πραγματοποιείται in-app για να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις