Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Skyline Robotics έλαβε χρηματοδότηση 6.5 εκατ. δολαρίων για τον καθαρισμό παραθύρων με ρομπότ

Η Skyline αξιοποιεί τη ρομποτική με σκοπό την απλοποίηση καθημερινών εργασιών.

O καθαρισμός παραθύρων σε ψηλά κτήρια είναι μία εργασία που εγκυμονεί κινδύνους, ενώ παράλληλα είναι αρκετά απλή ώστε να μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Η Skyline Robotics, με το Ozmo, ένα ρομπότ-καθαριστή, υπόσχεται να κάνει τη συγκεκριμένη εργασία απλή, γρήγορη και αποτελεσματική.  

Το Ozmo, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ένα ρομπότ με δυνατότητες μηχανικής μάθησης, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες κάθε κτιρίου και να πραγματοποιήσει τον καθαρισμό των παραθύρων σε ύψη επικίνδυνα για έναν άνθρωπο. Το ρομπότ περιλαμβάνει αισθητήρες που αναγνωρίζουν την ευαισθησία του γυαλιού, τη θέση στην οποία βρίσκεται το ρομπότ και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει για να πραγματοποιήσει την εργασία του. Για λόγους ασφαλείας, το Ozmo μπορεί να απενεργοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Η ιδέα της εταιρείας φαίνεται να κέρδισε το ενδιαφέρον των επενδυτών, αφού η Skyline Robotics έλαβε ποσό ύψους 6.5 εκατ. δολαρίων στο στάδιο pre-Series A της χρηματοδότησής της για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της, ενώ συνολικά η εταιρεία έχει συγκεντρώσει ως τώρα το ποσό των 9 εκατ. δολαρίων. Το ποσό αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο της χρηματοδότησής της, κάτι που δείχνει πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το project και τις διευκολύνσεις που μπορεί να προσφέρει σε μία άκρως απαραίτητη εργασία.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις