Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple εξαγόρασε την open banking Startup Credit Kudos

Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη εταιρεία που απορροφάται από κολοσσό του βεληνεκούς της Apple.

Η Apple εξαγόρασε τη βρετανική Startup Credit Kudos, για περίπου 150 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση για την συμφωνία που έκλεισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι υπηρεσίες της Credit Kudos προσφέρουν πληροφορίες και rating scores για όσους αιτιούνται δάνεια, τα οποία αντλούνται από τραπεζικά δεδομένα, ιδίως συναλλαγών και δανειακών αποτελεσμάτων, στο πλαίσιο ανοικτής τραπεζικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) προσφέρει στους δανειστές καλύτερη λήψη αποφάσεων, λιγότερο ρίσκο και περισσότερα ποσοστά αποδοχής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Block, η Credit Kudos άντλησε για τελευταία φορά χρήματα στο αποκορύφωμα της πανδημίας, τον Απρίλιο του 2020. Τότε κατάφερε να “σηκώσει”  5 εκατ. λίρες, δηλαδή 6,5 εκατ. δολάρια.

Στον γύρο εκείνο τότε ηγήθηκε η AlbionVC, με την TriplePoint Capital, την Plug and Play Ventures, το ταμείο Fair by Design της Ascension Ventures, την Entrepreneur First και αρκετούς angel επενδυτές.

Η Credit Kudos ιδρύθηκε το 2015 από τους Freddy Kelly και Matt Schofield και πλέον προσμετράται σε μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εξαγορές open banking του τελευταίου χρόνου. Παρόλα αυτά, αποτελεί την πρώτη που απορροφάται από έναν τεχνολογικό γίγαντα του μεγέθους της Apple, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ένδειξη για το τι σχεδιάζει η Apple για την Credit Kudos.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις