Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το περιοδικό TIME κυκλοφορεί το πρώτο πλήρες τεύχος του με μορφή NFT

Στο εξώφυλλο του περιοδικού ο Vitalik Buterin, ένας από τους ιδρυτές του Ethereum.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, το περιοδικό TIME έκανε μία πρωτοφανή κίνηση, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα χρονικά του ένα ολόκληρο τεύχος με τη μορφή NFT (Non-Fungible Token). Το τεύχος αυτό δηλαδή αποτελεί ένα μοναδικό κομμάτι στην αλυσίδα του blockchain, στην οποία στηρίζεται το Ethereum. To Ethereum είναι ένα από τα επικρατέστερα στην αγορά κρυπτονόμισμα το οποίο φιλοξενεί, ως κομμάτι του blockchain του, τα περισσότερα και ακριβότερα NFTs που είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην αγορά. 

Η κίνηση αυτή του TIME έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται ο Vitalik Buterin, ένας από τους ιδρυτές του Ethereum, ενώ στο τεύχος περιλαμβάνεται συνέντευξη του Buterin που αφορά τις ανησυχίες του για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων. Ως ένας από τους πατέρες των κρυπτονομισμάτων ο Buterin, μιλά για τα κρυπτονομίσματα, το οικοσύστημα του Ethereum και την άνοδο των NFTs, ενώ σχολιάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της χρήσης κρυπτονομισμάτων.      

Η άνοδος των NFTs είναι ραγδαία, ιδίως τους τελευταίους μήνες. Η κίνηση του TIME να κυκλοφορήσει ένα τεύχος ως κομμάτι του blockchain ήρθε μετά από την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας από πολλούς καλλιτέχνες που επιθυμούν να διαθέσουν την τέχνη τους ως ένα μοναδικό, πρωτότυπο, έργο. Δεν αποκλείεται λοιπόν να ξαναδούμε ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον, καθώς η χρήση των κρυπτονομισμάτων και των NFTs γίνεται ευρύτερη. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις