Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Culture App: Η εφαρμογή που ψηφιοποιεί με AR τα μνημεία της Ελλάδας

Η εταιρεία έφτιαξε μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Η CULTURE APP ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα της ταξιδιωτικής εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality travel app) για τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, δίνοντας την δυνατότητα στους λάτρεις του πολιτισμού για ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από αναπαραστάσεις, τρισδιάστατα μοντέλα (3D models), ενημερωτικά κείμενα και ηχητική αφήγηση.

“Η Culture App δίνει την δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή τόσο εντός όσο και εκτός των αρχαιολογικών χώρων. Αξιοποιούμε την επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) για όσους επισκέπτονται τους χώρους με φυσική παρουσία και την μεικτή πραγματικότητα (mixed reality) για όσους προτιμούν να απολαύσουν ένα ταξίδι στο χρόνο από την άνεση του σπιτιού τους.”, ανέφερε η Dr. Μαρίνα Τερζή, συν-ιδρύτρια και υπεύθυνη marketing της Culture App.

Μαρίνα Τερζή

Πως προέκυψε η ιδέα

“Η αρχική ιδέα προέκυψε μετά από μια τυπική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης με συγγενείς από το εξωτερικό. Η προσπάθεια μας να τους περιγράψουμε την αρχική μορφή των μνημείων αλλά και να τους δώσουμε να καταλάβουν την ιστορική αξία του χώρου δεν ήταν επιτυχής! Η μερική ή ολική καταστροφή των μνημείων δεν μας βοήθησε καθόλου’, ανέφερε η Dr. Μαρίνα Τερζή. Στις συζητήσεις μετά την επίσκεψη μας γεννήθηκε λοιπόν η απορία “αν θα μπορούσε το κινητό τηλέφωνο που όλοι πλέον έχουμε μαζί σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες οπτικοποίησης να βελτιώσουν την εμπειρία ξενάγησης στους αρχαιολογικούς χώρους”.

Κωνσταντίνος Τερζής

Η ομάδα της Culture App αποτελείται από τρεις λάτρεις του πολιτισμού και της τεχνολογίας. Ο Κωνσταντίνος Τερζής ενεργεί ως CEO της εταιρείας, η Dr. Μαρίνα Τερζή ως υπεύθυνη Marketing και ο Τάσσος Παπαβασιλείου ως σύμβουλος τεχνολογίας.

Τάσσος Παπαβασιλείου

Η θετική επίδραση στον χρήστη

Ο τελικός χρήστης μπορεί με την βοήθεια της εφαρμογής να κάνει τρία βασικά πράγματα. Αρχικά να αναγνωρίσει το όνομα ενός μνημείου ή τη θέση του στο χώρο.

Μπορεί επίσης να δει το μνημείο όπως ήταν στην αρχική του μορφή την περίοδο της ακμής του και τέλος, να διαβάσει ή να ακούσει πληροφορίες για την ιστορική του αξία.

Η εφαρμογή θα δώσει την δυνατότητα στον τελικό χρήστη να βελτιώσει την ταξιδιωτική του εμπειρία και να αναβιώσει το παρελθόν με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Οι tour operators, τα ξενοδοχεία και οι εταιρείες κρουαζιέρας που θα ενσωματώσουν την εφαρμογή στις υπηρεσίες τους θα αναβαθμίσουν τις εκδρομές τους πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος.

Που θα βρείτε διαθέσιμο το προϊόν

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από το Apple Store και το Google Store. Οι αρχικοί χώροι λειτουργίας περιλαμβάνουν την Ακρόπολη των Αθηνών, τη Νότια Κλιτύ, το Ολυμπιείο, την Αρχαία Κόρινθο και την Λίνδο στη Ρόδο.

Η Culture App είναι σε λειτουργία από το 2019 και είναι μέλος του μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων Elevate Greece. Στην προσπάθειά για περεταίρω ανάπτυξη της Culture App, συμμετείχαν πρόσφατα στον 4ο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης του CapsuleT από το Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), με το όραμα της εταιρείας να είναι η διάδοση και η ευκολότερη πρόσβαση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Culture App στην διεύθυνση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις