Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Agro-U στον Nextcelerator: Μια ελληνική Startup ανάμεσα σε 10 AgTech

H Agro-U επελέγη στο Top-10 του accelerator Nextcelerator των SeedBlink, Microsoft και Agricover από τις 50 που δήλωσαν συμμετοχή.

Η ελληνική Agro-U, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιχειρεί να συνδέσει αρμονικά την προσφορά εργασίας στον πρωτογενή τομέα με την αντίστοιχη ζήτηση, συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 συνολικά Startups που επελέγησαν να συμμετάσχουν στον ψηφιακό επιταχυντή Nextcelerator. Τον accelerator έχουν δημιουργήσει οι Agricover, SeedBlink και Microsoft, προκειμένου να υποστηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εν γένει αγροδιατροφικό τομέα και εδρεύουν στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE). Θα πρέπει να σημειωθεί πως συνολικά 50 AgriTech Startups από την CEE περιοχή είχαν υποβάλει αίτημα ένταξής τους στον Nextcelerator.

Στις νεοφυείς επιχειρήσεις που επελέγησαν, συμπεριλαμβάνουν project marketplace, αγροδιατροφής, καθώς επίσης και βελτιστοποίησης γεωργικών διαδικασιών, οι περισσότερες εκ των οποίων ήδη έχουν έσοδα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται στην διαδικασία περαιτέρω ανάπτυξης και υλοποίησης των σχεδιασμών τους, και έχουν την πρόθεση να βελτιώσουν το προϊόν τους, κλιμακώνοντάς το σε ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές.

Η Agro-U έχει ως απώτερο σκοπό να συνδέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες τόσο στους εργαζομένους, όσο και στους εργοδότες του ευρύτερου αγροτικού τομέα. Μάλιστα, αποτελεί «γέννημα» ουσιαστικά της πανδημικής κρίσης που αναδείχθηκε κατά την τελευταία διετία, δυσκολεύοντας περαιτέρω την εύρεση εργατικού δυναμικού, εποχικού αλλά και μόνιμου, για την εκτέλεση αγροτικών εργασιών σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, διαθέτει πενταψήφιο πλήθος χρηστών και περισσότερες από 700 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γενικά στον αγροδιατροφικό τομέα.

Την νεοσύστατη εταιρεία έχουν ιδρύσει το 2020 οι Κυριάκος Νικολαΐδης, γεωπόνος και Κυριακή Χατζηγεωργίου, προγραμματίστρια στη Θεσσαλονίκη, με την Startup να προσφέρει από πέρσι τις υπηρεσίες της σε Γερμανία και Ολλανδία, μετρώντας στο ιστορικό της και κάποιες μικρό-χρηματοδοτήσεις, αλλά και μια προβολή στο The Economist μαζί με αρκετές διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Τι προσφέρει ο επιταχυντής 

Οι Startups που επελέγησαν να συμμετάσχουν στον ψηφιακό επιταχυντή Nextcelerator, αναμένεται να επωφεληθούν από διαδικασίες mentoring, εκπαιδευτικές συνεδρίες, μαθήματα, επιχειρηματικό σχεδιασμό και συνδέσεις με πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές.

Η Agricover, ο ηγέτης της αγοράς Αγροτικών Επιχειρήσεων στη Ρουμανία, θα υποστηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις όσον αφορά την επιχειρηματική στρατηγική. Ο συνεργάτης επικυρώνει το MVP των επιχειρήσεων και διευκολύνει τη δοκιμή ιδεών με σημαντικούς παίκτες, όπως επαγγελματίες αγρότες και μέντορες. Επιπλέον, η Agricover προσφέρει προγράμματα κατάρτισης σχετικά με τη διαχείριση οικονομικών στις επιχειρήσεις Agritech, τη βελτίωση ενός μοντέλου εσόδων, την κλιμάκωση της στρατηγικής, τη σύνταξη ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού σχεδίου, τη στρατηγική μετάβασης στην αγορά και την ηγεσία.

Τα εξειδικευμένα στελέχη του προγράμματος Microsoft for Startups παρέχουν καθοδήγηση σε ζητήματα τεχνολογίας, καλύπτοντας μια ευρεία θεματική γκάμα που εκτείνεται από την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία μέχρι την ανάπτυξη προϊόντων και τη δημιουργία επιτυχημένων συνεργασιών με τεχνολογικούς προμηθευτές.

Από την πλευρά της, η ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα SeedBlink προσφέρει την εμπειρία της στον τομέα της χρηματοδότησης, υποστηρίζοντας startups με πληροφορίες σχετικά με επιλογές χρηματοδότησης, εκστρατείες crowdinvesting και σημαντικά διδάγματα από περισσότερες από 50 τέτοιες καμπάνιες.

Διαβάστε σχετικά:

Nextcelerator για τις AgTech της Κεντρικής και Ανατ. Ευρώπης

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις