Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Treeswift έλαβε 4,8 εκατ. δολάρια για να ελέγχει τα δάση με drones

Η Startup προέκυψε από ένα ακαδημαϊκό εργαστήριο και πλέον "οργώνει" τα δάση με drones, ενημερώνοντας για την κατάσταση τους.

Την τελευταία δεκαετία, τα drones έχουν γίνει ένα όλο και πιο σημαντικό εργαλείο για την παρακολούθηση των δασών. Πρόκειται άλλωστε για έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπος στη συλλογή πολλών δεδομένων με τη μία και χωρίς να διαταράσσεται υπερβολικά η φυσική ισορροπία. Το Treeswift, μια spin-off που δημιουργήθηκε ως απόρροια του εργαστηρίου GRASP του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια το 2020, εργάζεται για να υλοποιήσει αυτή την υπόσχεση.

Οι ιδρυτές Steven Chen, Elizabeth Hunter, Michael Shomin και Vaibhav Arcot συγκέντρωσαν όλη την αναγκαία τεχνογνωσία σε drone και δασοκομία προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύστημα ικανό να συλλέγει μεγάλη ποσότητα δεδομένων σε μια πτήση. Οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες συλλέγονται μέσω των ενσωματωμένων καμερών και αισθητήρων, μπορούν να αξιοποιηθούν για ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών εφαρμογών, όπως η παρακολούθηση της αποψίλωσης των δασών, οι μετρήσεις δέσμευσης άνθρακα και η πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε και ένα γύρο εκκίνησης, στον οποίο εξασφάλισε μια χρηματοδότηση ύψους 4,8 εκατ. δολαρίων, όπου ηγήθηκε η Pathbreaker Ventures, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που έχει συγκεντρώσει στα 6,4 εκατ. δολάρια.

Η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα τη Φιλαδέλφεια είναι το SwiftCruise, μια συνδυαστική λύση υλικού/λογισμικού, ικανή να συλλέγει μετρήσεις σε επίπεδο tree-to-tree. Οι πληροφορίες επεξεργάζονται αργότερα από ενσωματωμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης και συλλέγονται σε έναν πίνακα δεδομένων που βασίζεται στο cloud, ενώ συνιστά μια πιο λεπτομερή εικόνα από αυτή που παραδοσιακά συλλέγεται με μεθόδους όπως δορυφορικές ή αεροπορικές εικόνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις