Η FUEL “σήκωσε” 1,5 εκατ. ευρώ για να γίνει το Shopify των NFT

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους δημιουργούς να φτιάξουν το δικό τους custom-branded κατάστημα NFT, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις.

Η εταιρεία τεχνολογίας FUEL, με έδρα το Βερολίνο, συγκέντρωσε 1,5 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας να γίνει το “Shopify για τα NFT”. Στο γύρο pre-seed χρηματοδότησης συμμετείχαν επενδυτές, μεταξύ των οποίων η FintechCollective με έδρα τη Νέα Υόρκη, η Seedcamp με βάση το Λονδίνο και η Notion Capital με το pre-seed όχημά της, Pioneers, ενώ σε αυτόν συμμετείχαν επίσης angel επενδυτές και εμπειρογνώμονες, όπως ο David Osojnik, CTO της Bitstamp, ο συνιδρυτής της Gumtree Michael Pennington και ο Paul Forster, ιδρυτής της Indeed.

Η πλατφόρμα που ιδρύθηκε από τους Csongor Barabasi, Thanh Binh Tran, Stefan Tietze και Patrice Deckert, έχει ως στόχο να κάνει τα NFTs mainstream – στα χέρια εκατομμυρίων δημιουργών και των θαυμαστών τους. Οι δημιουργοί μπορούν πλέον να ξεκινήσουν, να διαχειριστούν και να αναπτύξουν τη συλλογή τους από NFT χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που ενσωματώνονται απρόσκοπτα κάτω από τη στέγη της πλατφόρμας FUEL.

Μιλώντας για τις δυνατότητες του τομέα, οι Stefan Tietze και Patrice Deckert, συνιδρυτές της FUEL, δήλωσαν ότι η FUEL είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύσσει και να βελτιώνει τις δυνατότητες των NFT. Πέρυσι, παγκοσμίως, διακινήθηκαν NFTs αξίας 25 δισ. δολαρίων από 95 εκατ. δολάρια το 2020, ενώ καλλιτέχνες όπως ο Steve Aoki, ο Nas, ο Grimes και διεθνή brands όπως η Lamborghini εισήλθαν στον χώρο. Εδώ και καιρό, άλλωστε,  το καλλιτεχνικό κατεστημένο βλέπει σημαντική αξία στο χώρο, με μεσίτες όπως ο Sotheby’s να μπαίνουν επίσης στην αγορά, σύμφωνα με τους ίδιους.

Σύμφωνα με τον Csongor Barabasi, συνιδρυτή της FUEL, παρόλο που υπάρχει ένα αυξανόμενο hype, τα NFTs βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς το εμπόδιο εισόδου για τους δημιουργούς είναι πολύ υψηλό και η αγορά έχει ξεπεράσει τις βασικές λειτουργίες πωλήσεων των πλατφορμών συγκέντρωσης όπως το OpenSea ενώ οι creators χρειάζονται περισσότερα εργαλεία για να επιτύχουν στην επόμενη φάση.

Μιλώντας για τα σχέδια της εταιρείας στο άμεσο μέλλον, ο Thanh Binh Tran, συνιδρυτής της FUEL, πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τους Tomorrowland-DJs Mat.Joe και αρκετούς άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες και εταιρείες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη για να λανσάρουν αρκετά NFT drops μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις