Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Orfium εξαγοράζει την ιαπωνική Breaker INC

Μια συμφωνία που ενδεχομένως σηματοδοτεί την είσοδο της ελληνικής Startup στον χώρο των εργαλείων για creators και influencing με έμφαση στην ασιατική αγορά.

Η Orfium, η Startup που βοηθά την μουσική βιομηχανία με το ζήτημα των πνευματικών της δικαιωμάτων, εξαγόρασε την Breaker. Πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα την Ιαπωνία που δραστηριοποιείται στο film poduction και όχι μόνο, αφού έχει αναπτύξει εργασία και στο κομμάτι του “influencer marketing”, του inbound μάρκετινγκ, της τηλεοπτικής παραγωγής, της καλλιτεχνικής επιμέλειας, του event planning ή αλλιώς της οργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων, των εργαλείων βίντεο αναλύσεων και γενικότερα του χώρου του θεάματος, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με αυτόν της μουσικής.  

Η Orfium έχει συνεργαστεί άλλωστε με διεθνείς εταιρείες και στο παρελθόν ανάμεσα τους η Sony, η Warner και η Red Bull Records, τις οποίες εξυπηρετεί στο κομμάτι της παραγωγής μουσικής και της δισκογραφίας. Το “success story” αυτό αποτυπώνεται πια και με αριθμούς μιλώντας περίπου για συνεισφορά αξίας περίπου 200 εκατ. δολαρίων στην πελατειακή της βάση και παροχή υπηρεσιών στο 60% της αγοράς παγκοσμίως.  

Η εταιρεία έχοντας αυτό το υπόβαθρο και όντας η ταχύτερη αναπτυσσόμενη τεχνολογική εταιρεία στον χώρο της, σε ό, τι αφορά τη δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά λύσεων για τον εντοπισμό μουσικών έργων στις διαδικτυακές πλατφόρμες όπως είναι και το αντικείμενο της, επεκτείνεται πλέον σε μια εξαγορά που θα της δώσει νέα εργαλεία και πελάτες σε μια αγορά όπως αυτή της Ιαπωνίας και εν γένει της Ασίας, δεδομένου ότι η εταιρεία που απέκτησε συνδέει τους influencers και τους δημιουργούς της Ιαπωνίας με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, συνιστώντας το μεγαλύτερο δίκτυο επιρροής της Ιαπωνίας στο εξωτερικό. 

Ωστόσο, δεν έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω πληροφορίες είτε για το ποσό είτε για τους ακριβείς όρους και τι θα σημάνει αυτό για τις δύο εταιρείες αν και την σχετική είδηση δημοσιοποίησε ο CTO της Orfium, Μιχάλης Πετυχάκης σε post του στο LinkedIn.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις