Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εισαγωγή στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα 2 χρόνια για την Blueground

Στην ωρίμανση της μαζί με την είσοδο στο χρηματιστήριο "κοιτάει" η εταιρεία.

Η Blueground σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά και στο χρηματιστήριο των Αθηνών εντός διετίας. Οι μελλοντικές κινήσεις της proptech Startup, συγκεκριμένα της βραχυχρόνιας μίσθωσης επιπλωμένων διαμερισμάτων, γνωστοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα βραβεία του διαγωνισμού της EY, Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2021», όπου ο CEO και συνιδρυτής της Blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, διακρίθηκε με τον τίτλο του «Δυναμικά Αναπτυσσόμενου Επιχειρηματία». 

Δεδομένου ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στην Νέα Υόρκη, η ίδια σκέφτεται να επεκταθεί στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, ενώ με τη μισή της ομάδα να παραμένει στην Ελλάδα εκδηλώνει το ενδιαφέρον της και για την εσωτερική αγορά του χρηματιστηρίου. Η διοικητική ομάδα της Blueground “βλέπει” θετικά αυτό το πλάνο της εισόδου των μετοχών τους στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και της Αθήνας υπόψη των μεγεθών και των εκτιμώμενων εσόδων της εταιρείας που ενδέχεται να υπερδιπλασιαστούν φτάνοντας στο ύψος των 400 εκατ. δολαρίων.  

Η επιχείρηση πρόσφατα επένδυσε στην Tabas, ανοίγοντας και άλλο τα γεωγραφικά της όρια με τα πρώτα της βήματα στην Λατινική Αμερική. Στο ενεργητικό της πέρσι είχε μια χρηματοδότηση “μαμούθ”, μιλώντας για το ποσό των 140 εκατ. δολαρίων, κορυφαίο για τα δεδομένα του εγχώριου οικοσυστήματος, η οποία και την βοήθησε να υλοποιήσει περαιτέρω την διεθνή της επέκταση. Προς το παρόν, η Blueground έχει αναλάβει την διαχείριση ακινήτων μόνο στην Αθήνα χωρίς να αποκλείεται να κινηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας συγχρόνως, αφού στους γενικότερους στόχους της είναι όλο και περισσότερες περιοχές. Η εταιρεία ευελπιστεί πάντως στην ωρίμανση της μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο και στην επιτυχή της έκβαση από κάθε πλευρά προετοιμασίας.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις