Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι δέκα μαθητικές ομάδες του Envolve Entrepreneurship που πάνε τελικό

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά η τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη.

Το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τις δέκα επικρατέστερες επιχειρηματικές προτάσεις του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη. Οι δέκα ομάδες, θα παρουσιάσουν ζωντανά το εγχείρημά τους στην τελετή ανάδειξης των νικητών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 μέσα από μια ψηφιακή εκδήλωση. Η τελετή βράβευσης θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook του Envolve Entrepreneurship, στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κάτω από τον πυλώνα της εκπαίδευσης του Envolve Entrepreneurship, του οργανισμού που στηρίζει σταθερά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετή παρουσία στο ελληνικό οικοσύστημα των Startups. Αιτήσεις συμμετοχής κατατέθηκαν από μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), από όλη την Ελλάδα, με τις μαθητικές κοινότητες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Νησιά του Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Πάτρα και Κρήτη να δίνουν δυναμικά το παρόν.

Οι ιδέες των φιναλίστ περιλαμβάνουν εγχειρήματα που αφορούν  αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη διατροφή, τις βιώσιμες πόλεις, τον τουρισμό, την περιβαλλοντική παρακολούθηση και αναβίωση, την εκπαίδευση, τους σταθμούς φόρτισης και την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων. Οι μαθητές εργάστηκαν χρησιμοποιώντας τις υποδομές του Υπουργείου, το εκπαιδευτικό υλικό του Envolve και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

O Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά: “Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, στους μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες, που συνεργάστηκαν και μας παρουσίασαν ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις. Φέρνουν την καινοτομία και την αειφορία σε πρωταγωνιστική θέση στην επιχειρηματικότητα. Προσμένουμε με ενθουσιασμό τις παρουσιάσεις των μαθητών στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού. Θέλουμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις δράσεις μας και ενέπνευσαν τους/τις μαθητές/τριές τους. Ευχαριστούμε τους οργανισμούς και τους Δήμους από όλη την Ελλάδα, που υποστηρίζουν από την αρχή το έργο μας για την καλλιέργεια της καινοτόμου σκέψης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Χαιρόμαστε που έχουμε δίπλα μας σημαντικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν έμπρακτα τους μαθητές/τριες και ακολούθως τα σχολεία τους. Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες και τους φιναλίστ μας, κάθε επιτυχία.”

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στις 17:00 και θα φιλοξενήσει εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής, καθώς και εθνικών και πολυεθνικών οργανισμών, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας. Χορηγοί των επάθλων του διαγωνισμού είναι επίσης οι ΔΕΔΔΗΕ, HAEC,  Delphi Economic Forum, Microsoft, BIKEWISE, efood, και Envolve Entrepreneurship

Τα έπαθλα περιλαμβάνουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι 5 ατόμων στις ΗΠΑ, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ και του Envolve Entrepreneurship, μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) και δύο μερικές υποτροφίες φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College, εισιτήρια και διαμονή για 3 ομάδες στο Φόρουμ των Δελφών, χορηγία του Delphi Economic Forum, συμμετοχή για 5 νικήτριες ομάδες σε Azure AI Training Days, με την υποστήριξη της Microsoft, μια εκπαιδευτική εκδρομή τεσσάρων (4) ημερών για 5 άτομα στην περιοχή του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, καθώς και προσφορά κουπονιών διατροφής από την efood.

Περισσότερα για την τελετή βράβευσης, το πρόγραμμα, τους ομιλητές, αλλά και τους οργανισμούς που υποστηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, εδώ.

Οι δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό

  1. Η Citree, από το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου, έχει δημιουργήσει έναν καινοτόμο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης και ηλεκτρονικών συσκευών, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  2. Η Cricketro, από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, δραστηριοποιείται στον τομέα της εντομοφαγίας, παράγοντας τροφές με πρώτη ύλη τα έντομα, τα οποία ανατρέφονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.
  3. Η Green future από το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης Κεφαλονιάς, δημιούργησε μία πράσινη εφαρμογή με αποδέκτη τον κάθε Δήμο της χώρας μας. Βασίζεται στο τρίπτυχο «ενεργός Δήμος – ενεργοί πολίτες – πράσινο μέλλον για όλους».
  4. Η Middle Earth Resort, από το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας, Κως, δημιούργησε μια τουριστική επιχείρηση που στηρίζει την τοπική οικονομία ενός ακριτικού νησιού, αφήνοντας ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα με υπόσκαφους  οικίσκους, χρήση τοπικών υλικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
  5. Η OPBins, από τη Σχολή Μωραΐτη, κατασκευάζει τεχνολογικά εξελιγμένους κάδους ανακύκλωσης και στοχεύει στην εκμάθηση και καλλιέργεια της ανακύκλωσης, μέσω ενός ανταποδοτικού συστήματος, σε συνεργασία με επιχειρήσεις. 
  6. Το R.S.P. (Revolutionary Solar Protector), από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης, είναι ένα σκέπαστρο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, που παρέχει συνεχώς σκιά, ακολουθώντας τον ήλιο, βαμμένo με φωτοκαταλυτικά χρώματα και εφοδιασμένο με ηλιακά πάνελ για την ενεργειακή του αυτονομία.
  7. Η Waste Management Revolutionary Services, από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, είναι μια επιχείρηση που παράγει «έξυπνους» κάδους απορριμμάτων με ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης και απόστασης, στοχεύοντας στην έγκαιρη αποκομιδή τους. 
  8. Τα Εκπαιδευτικά Εποπτικά Μέσα Αυτοκινήτου Α.Ε. (Ε.Ε.Μ.Α. Α.Ε.), από το ΕΠΑΛ Νεάπολης Λασιθίου, είναι μια επιχείρηση που κατασκευάζει και διαθέτει διαδραστικά εποπτικά μέσα για την εκπαίδευση μαθητών ειδικότητας οχημάτων και για την κατάρτιση/εξειδίκευση επαγγελματιών μηχανικών οχημάτων.
  9. Η KΡΙΟΣ/RAM KΟΙΝ.Σ.ΕΠ, από το Γυμνάσιο Κρηνίδων Καβάλας, δραστηριοποιείται στην κατασκευή και στην εγκατάσταση ενός υδραυλικού κριού, μίας αντλίας που ανυψώνει τρεχούμενο νερό και, αξιοποιώντας τη δυναμική ενέργεια, παρέχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία όλο το 24ωρο.
  10. Η 3GC, από το 2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης “ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ” Θεσσαλονίκης, είναι μια εταιρεία που παρέχει μία καινοτόμο προσέγγιση στη διαχείριση αποβλήτων. Η 3GC μετατρέπει τα σκουπίδια σε ενέργεια, με τη μέθοδο της αεριοποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες θα βρείτε εδώ.

Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί τέλος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις