Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Και… εγένετο η BankTech!

Πρόκειται για μια σύμπραξη των Natech A.E. και Neptune International AG με την Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την διαμόρφωση μιας BankTech και την διάθεση προϊόντων BaaS και BNPL.

Με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη μιας καινοτόμου ψηφιακής τράπεζας, η οποία θα προσφέρει προϊόντα Banking-as-a-Service (BaaS), Buy-Now-Pay-Later (BNPL) και μια σειρά από χρηματοοικονομικά προϊόντα για τους ίδιους τους καταναλωτές με αμιγώς ψηφιακό και ευέλικτο τρόπο, τόσο εντός, όσο και εκτός των Ελληνικών συνόρων, η Natech Α.Ε. και ο συνεργάτης της Neptune International AG προχώρησαν στην σύναψη στρατηγικής κοινοπραξίας με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία της BankTech.

Η αξιοποίηση των τεράστιων ευκαιριών που δημιουργεί στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, μέσω μιας end-to-end ψηφιακής εμπειρίας, λειτούργησε ως ένας από τους κινητήριους μοχλούς που συνέβαλε καταλυτικά στην δημιουργία της BankTech.

Ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Natech Α.Ε. τόνισε πως η εταιρεία θα εξακολουθήσει να αναπτύσσει και παρέχει state-of-the-art τραπεζική τεχνολογία και υπηρεσίες σε τοπικές, εθνικές και πολυεθνικές τράπεζες, παρόχους πληρωμών, αλλά και e-wallets σε ολόκληρο τον κόσμο. «Παράλληλα, μέσω της BankTech θα τους προσφέρουμε νέες, εξαιρετικές ευκαιρίες προκειμένου να αυξήσουν τις δυνατότητές τους μέσω του BaaS».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Αντωνίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune International AG υπογράμμισε πως σε διεθνές επίπεδο ο τραπεζικός τομέας διέρχεται μια έντονη περίοδο αναδιοργάνωσης, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις ραγδαία μεταβαλλόμενες τεχνολογικές εξελίξεις. «Οι καινοτόμες τεχνολογίες της Natech θα παράσχουν στρατηγικούς μοχλούς τόσο στην Πειραιώς όσο και στο νέο εγχείρημα της BankTech που θα τους επιτρέψουν να εξορθολογίσουν το λειτουργικό κόστος και να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών. Στόχος της BankTech είναι να φέρουμε επανάσταση στην τραπεζική εμπειρία των πελατών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται πως η Neptune International, που εδρεύει στην Ελβετία, αποτελεί μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων και παροχής συμβουλών που εστιάζει σε αποτελεσματικές τεχνολογίες και real assets.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις