Ένα εργαστήριο STEM για μαθητές “γεννήθηκε” σε Μοσχάτο-Ταύρο

Στόχος να εξοικειωθούν τα παιδιά με διαφορετικά πεδία τεχνολογίας και επιστήμης.

Ένα ξεχωριστό εργαστήριο για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης οργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου. Το ονόμασε Εργαστήρι Τεχνολογίας και Επιστήμης (Science Technology Engineering Arts & Mathematics) και έχει ως στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών σε διαφορετικά πεδία, όπως είναι αυτά της τεχνολογίας, της μηχανικής, των μαθηματικών, αλλά και των τεχνών. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικού της πόλης.

Το Εργαστήριο θα υλοποιήσει συνολικά έξι δραστηριότητες και οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις ενότητες δωρεάν, διάρκειας μιας ώρας την εβδομάδα. Ήδη διανέμονται στα Δημοτικά σχολεία οι δηλώσεις συμμετοχής. Οι δράσεις του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν τόσο στο Μοσχάτο όσο και στον Ταύρο, από το ερχόμενο Σάββατο (9/4) στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου.

«Θεωρώ ότι είναι σημαντική κάθε ενέργεια και δράση, που υπηρετεί την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της κριτικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων του δήμου μας, με τη λειτουργία του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Επιστήμης-STEAM», είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και πρόσθεσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που μία τέτοια δράση ξεκινά αυτές τις ημέρες με την εθελοντική προσφορά συμπολίτη μας, ενώ ήδη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον από μαθητές των Δημοτικών σχολείων. Ευχαριστώ την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου μας, που ενεργοποιείται σε πολλαπλά πεδία και εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο αυτό εγχείρημα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις