Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισπανική πλατφόρμα χρηματοδότησης e-commerce RITMO “σήκωσε” 184 εκατ. ευρώ

Η fintech συμβάλλει στην χρηματοδότηση e-commerce εταιρειών που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Η RITMO με έδρα τη Μαδρίτη μόλις συγκέντρωσε 184 εκατ. ευρώ, έχοντας μια fintech πλατφόρμα για e-commerce, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση στο κεφάλαιο. Στον funding γύρο ηγήθηκαν οι i80 Group και Avellinia Capital, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους γύρους χρηματοδότησης για μια επιχείρηση fintech ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη και την περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Η RITMO ιδρύθηκε το 2021 από τους Raimundo Burguera, Iñaki Mediavilla, Iván Peña και Prageet Sharma και αυτοονομάζεται ως ο χρηματοοικονομικός σύμμαχος των e-shop εταιρειών που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Αποστολή του είναι να βοηθήσει τους επιχειρηματίες της ψηφιακής οικονομίας να κλιμακωθούν με ταχύτητα – κάνοντας το κεφάλαιο πιο προσιτό, ιδίως για τις γυναίκες καινοτόμους και τις επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στη βιωσιμότητα.

Η πλατφόρμα RITMO παρέχει χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα πληρωμών Buy Now, Pay Later (BNPL) για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έτσι ώστε να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, εξασφαλίζοντας ότι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις ταμειακές ροές και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Μέσω αυτής της σειράς προϊόντων, η RITMO ενσωματώνεται στις καθημερινές δραστηριότητες των πελατών της, προσφέροντας funds και επιτρέποντας στους εμπόρους να επεκτείνουν τους όρους πληρωμής με τους προμηθευτές. Τους τελευταίους 7 μήνες, μάλιστα, η Startup έχει πετύχει 12πλάσιο ρυθμό ανάπτυξης με περισσότερα από 600 δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε πέντε χώρες σε δύο ηπείρους.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης και διεθνούς επέκτασης, η RITMO έχει εξασφαλίσει συμφωνίες με σημαντικούς φορείς στον τομέα των πληρωμών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, με πρόσβαση σε περισσότερους από 150.000 εμπόρους. Τον Μάρτιο του 2022, η RITMO συνεργάστηκε με τον παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών fintech και διεθνών πληρωμών, WorldFirst, για την διάθεση ενός πακέτου ανάπτυξης για τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις e-commerce στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Τα νέα αυτά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της ταχείας ανάπτυξης της RITMO, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για να τροφοδοτήσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 2.000 πελατών ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στους επόμενους 18 μήνες σε βασικές χώρες της Ευρώπης και της Λ. Αμερικής, αλλά και για την υποστήριξη της παγκόσμιας επέκτασης, με σχέδια για την έναρξη λειτουργίας σε νέες αγορές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις