Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

eCredit: Φέρνει την ψηφιακή επανάσταση στα στεγαστικά δάνεια

Η πρωτοποριακή ελληνική πλατφόρμα που απλοποιεί τις διαδικασίες και προσφέρει αξιοπιστία, διαφάνεια και real-time ενημέρωση μέχρι την εκταμίευση.

H eCredit ιδρύθηκε το 2020 και έπειτα από μερικούς μήνες λειτουργίας κατάφερε να φέρει… επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες λαμβάνουν στεγαστικό δάνειο. Η βασική ιδέα της eCredit είναι «το εύκολο σπίτι», η οποία παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας eCredit.gr και λύνει το πρόβλημα της πολυπλοκότητας του στεγαστικού. Δηλαδή, από την πρώτη ενημέρωση μεταξύ 7 τραπεζών του ελληνικού συστήματος, που λειτουργούν με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), μέχρι την εκταμίευση, ο πελάτης στατιστικά χρειάζεται τουλάχιστον 10-12 επισκέψεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιπλέον εκείνων σε δημόσιες υπηρεσίες και σε επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων (συμβολαιογράφους, δικηγόρους κ.λπ.).

Ο συνιδρυτής της eCredit, Αχιλλέας Καλυβιώτης, έχοντας μεγάλη πείρα στον τραπεζικό τομέα είχε την ιδέα της eCredit όταν εργαζόταν σε γνωστή startup: εκεί παρατήρησε ότι οι συνάδελφοί του ανέβαλλαν συνεχώς την αγορά νέου σπιτιού, γιατί τους ήταν αδύνατο να βρουν τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την απαιτούμενη πολύπλοκη διαδικασία. Έτσι, η eCredit αποφάσισε να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να τις συγκεντρώσει όλες σε μία ενοποιημένη υπηρεσία, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα και στον δανειολήπτη και στις τράπεζες: παρέχει μεγάλη ποικιλία στεγαστικών προϊόντων από διάφορες τράπεζες, συμβουλευτική υποστήριξη προκειμένου ο πελάτης να επιλέξει το στεγαστικό δάνειο που καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ ενημερώνεται άμεσα online αν είναι επιλέξιμος με την διαδικασία loan request, προκειμένου να προχωρήσει σε αίτημα ηλεκτρονικά ή και να προσλάβει μέσω της πλατφόρμας δικηγόρο, συμβολαιογράφο και άλλους επαγγελματίες.

Μέσω της online και τηλεφωνικής 12ωρης εξυπηρέτησης (Δευτέρα-Σάββατο), ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για όλα τα προγράμματα με βιντεοκλήση, υποβάλλει ηλεκτρονικό αίτημα και παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας δανειοδότησης σε όλα τα υπόλοιπα στάδια μέχρι την τελική έγκριση. Το αποτέλεσμα είναι ότι μειώνει τις επισκέψεις στις τράπεζες σε μία ή δύο, ενώ η βασική υπηρεσία της eCredit είναι δωρεάν για τον τελικό καταναλωτή. Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την αρχή της λειτουργίας το 2021, η eCredit έχει σχεδιάσει πλέον και νέες καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η ενημέρωση του πελάτη για τις πραγματικές του πιστοληπτικές δυνατότητες βάσει των τεχνολογιών machine learning και PSD2 και η επιλογή ακινήτων απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η eCredit πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του egg, του accelerator της Eurobank από τον οποίο αποκόμισε πολύτιμη τεχνογνωσία, ενώ είναι και μέλος του Elevate Greece.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις