Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μποϊκοτάζ στο Etsy κάνουν χιλιάδες πωλητές και χρήστες

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε μια απεργία κατά του online marketplace Etsy, αφού οι πωλητές αισθάνονται ότι η εταιρεία τους εκμεταλλεύεται.

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις του Etsy εκτοξεύτηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πρόσφατα η επιχείρηση αύξησε τα τέλη συναλλαγών κατά 30%. Η επιχείρηση έχει επίσης εξαγοράσει την Depop, μια πολύ δημοφιλή πλατφόρμα για thrift ρούχα, μετρώντας παράλληλα έσοδα και χρήστες που αυξάνονται συνεχώς, αφού οι περισσότεροι και ειδικά οι νέοι ψωνίζουν πια online.

Ως εκ τούτου, πολλοί πωλητές χαρακτηρίζουν άδικη αυτήν την εξέλιξη, μιλώντας για τα συνεργαζόμενα καταστήματα που οδήγησαν το Etsy στην πρώτη θέση e-commerce, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Αρκετά άτομα δήλωσαν επίσης ότι χάνουν χρήματα και χρόνο που είχαν επενδύσει με σκληρή δουλειά στην πλατφόρμα.

Τώρα, πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση για να θέσουν τις ιστοσελίδες τους σε κατάσταση “διακοπής λειτουργίας” ή να μην αγοράζουν στην ιστοσελίδα, μποϊκοτάροντας την απόφαση της εταιρείας.

Μια από τους πωλητές στο Etsy, ονόματι Caroline Lotzer από το Rockford, ανέφερε ότι αν και η ιστοσελίδα της δεν είναι μεγάλη, αισθάνεται ότι είναι καθήκον της να σταθεί ενάντια στην πλατφόρμα και για τους υπόλοιπους sellers που τη χρησιμοποιούν για να έχουν καθημερινά κέρδη, λέγοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν μια κοινότητα και όχι απλά σαν άνθρωποι που φέρνουν χρήματα στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πηγές, το Etsy δεν πρόκειται να μειώσει το τέλος συναλλαγής παρά τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λέει ότι η αύξηση αποσκοπεί στη χρηματοδότηση της βελτιστοποίησης των εργαλείων των πωλητών, στην υποστήριξη πελατών και στο μάρκετινγκ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις