Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τέλος στην “κοινόχρηστη συνδρομή” αναμένεται να θέσει το Netflix

Η πλατφόρμα streaming μπορεί να επέτρεπε μέχρι τώρα στους χρήστες να μπαίνουν με άλλους κωδικούς ή να μοιράζονται το Netflix με φίλους και γνωστούς, αλλά αυτό όπως φαίνεται της κοστίζει σε ανταγωνισμό και θέλει τώρα όλοι να πληρώνουν για την υπηρεσία.

Η Netflix, η μεγαλύτερη εταιρεία streaming στον κόσμο, προειδοποίησε ότι έρχεται μια παγκόσμια καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Αυτή τη φορά φαίνεται να πρόκειται για μια σοβαρή προειδοποίηση που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανεξέλεγκτης πρακτικής των χρηστών που δανείζονται στοιχεία σύνδεσης ενός μέλους της οικογένειας, ενός φίλου ή ενός γνωστού.

Το Netflix εκτιμά ότι πάνω από 30 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ και τον Καναδά χρησιμοποιούν κοινόχρηστο κωδικό πρόσβασης για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του. Η εταιρεία υπολογίζει ακόμη ότι περισσότερα από 100 εκατ. σπίτια παγκοσμίως επιπλέον πιθανόν χρησιμοποιούν έναν κοινόχρηστο κωδικό πρόσβασης.

Στην τριμηνιαία επιστολή προς τους μετόχους της, το Netflix αναγνώρισε ότι επίτηδες επέτρεψε την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης εκτός σπιτιού για να ενισχύσει την δέσμευση του χρήστη στην υπηρεσία. Αλλά με τον ανταγωνισμό από τις Disney, Warner Bros. Discovery, Paramount Global, NBCUniversal, Apple TV+ και άλλους streamers να “τρώνε” την ανάπτυξή της, το Netflix δήλωσε ότι θέλει τα εκατομμύρια νοικοκυριά που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης να αρχίσουν να πληρώνουν για την υπηρεσία.

Το Netflix ανακοίνωσε απώλεια 200.000 συνδρομητών επί πληρωμή κατά το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου – η πρώτη φορά σε περισσότερα από 10 χρόνια που το Netflix χάνει συνδρομητές κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, με την εταιρεία να προβλέπει ότι θα χάσει 2 εκατ. περισσότερους συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο.

Η πλατφόρμα streaming έχει σήμερα 222 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως και μέχρι πρότινος απολάμβανε μια αλματώδη ανάπτυξη, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά αυτό το κύμα πελατών έχει υποχωρήσει, καθώς τα lockdown λόγω Covid έχουν σε μεγάλο βαθμό αρθεί.

Διαβάστε σχετικά:

Netflix: Λιγότεροι συνδρομητές, πτώση μετοχής και απώλεια 37 δισ. ευρώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις