Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το OnlyFans δεν θα υποστηρίζει πια Ρώσους creators

Η πλατφόρμα του OnlyFans δεν θα εξυπηρετεί πλέον τους creators στη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε χθες η εταιρεία. Η πλατφόρμα, η οποία έγινε δημοφιλής από τους εργαζόμενους στο σεξ και χρησιμοποιείται κυρίως από δημιουργούς περιεχομένου για ενήλικες, δήλωσε ότι “δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετεί σωστά τη ρωσική κοινότητα δημιουργών” δεδομένου του πολέμου μεταξύ της χώρας με την Ουκρανία.

Τον Φεβρουάριο, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η OnlyFans μπλόκαρε την πρόσβαση στην πλατφόρμα σε δημιουργούς που εδρεύουν στη Ρωσία, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει πληρωμές με έδρα τη Ρωσία, αν και λίγο μετά η εταιρεία έλυσε το θέμα.

Οι απανωτοί περιορισμοί μεταξύ τραπεζών και οικονομικών συναλλαγών με άλλες χώρες προς τη Ρωσία έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των λογαριασμών και την αμοιβή τους. Η εταιρεία είχε ζητήσει επίσης από τους χρήστες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα. Ωστόσο, η αποκατάσταση του προβλήματος δεν μπορεί να καλύψει την δυσκολία στις μεθόδους πληρωμών και επομένως οι λογαριασμοί δεν γίνεται να έχουν πλήρη λειτουργικότητα.

Το θέμα αναδείχτηκε από τον Bisexcouplefamilyfree, ένας από τους Ρώσους δημιουργούς περιεχομένου που χρησιμοποιούν το Pornhub και το OnlyFans για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο, ο οποίος και έθεσε για πρώτη φορά αυτή την αλλαγή, λέγοντας ότι πλέον δεν μπορούν να εργαστούν για την πλατφόρμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις