Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επάνοδος για το Snapchat που ξεπερνά Facebook και Twitter

Η Snap δημοσίευσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2022, επιβεβαιώνοντας ότι αναπτύσσεται ταχύτερα από τους ανταγωνιστές της στις ΗΠΑ, το Facebook και το Twitter. Η Meta ανέφερε την πρώτη της απώλεια σε καθημερινούς ενεργούς χρήστες (DAUs) το περασμένο τρίμηνο, ενώ οι DAUs του Twitter που μπορούν να αξιοποιηθούν με χρήματα αυξήθηκαν κατά 2% στις ΗΠΑ και κατά 15% διεθνώς.

Η Snap, μητρική εταιρεία του Snapchat, αύξησε τους DAUs της κατά 18% σε ετήσια βάση στα 332 εκατ., αλλά για τα πέντε προηγούμενα τρίμηνα, η αύξηση των χρηστών της ξεπερνούσε το 20%. Παρόλα αυτά, η Snap ανησυχεί περισσότερο για τα έσοδά της, αν και αυτά αυξήθηκαν κατά 38% σε ετήσια βάση στα 1,06 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ήταν σε καλό δρόμο για να πετύχει αύξηση 44% από το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά σημείωσε ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πολλοί διαφημιστές διέκοψαν τις καμπάνιες τους. Ο CFO της Snap Derek Andersen δήλωσε μάλιστα ότι η διακοπή εξακολουθούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας.

Η Snap δεν πέτυχε όμως τους στόχους της στα έσοδα το γ’ τρίμηνο του 2021, αναφέροντας ως αιτία τη μεγάλη αλλαγή στην ιδιωτικότητα του iOS της Apple. Συγκεκριμένα, οι χρήστες iOS είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξαιρεθούν από το tracking της δραστηριότητας τους πέραν των εφαρμογών και προτιμήσαν να μην παραδώσουν περισσότερα προσωπικά δεδομένα στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν, γεγονός που επηρέασε τις διαφημιστικές δραστηριότητες του Snapchat και του Facebook, όπως και τα έσοδα.

Όσον αφορά την ίδια την πλατφόρμα, η Snap ποντάρει πολλά στις εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας. Η εταιρεία δήλωσε ότι 250 εκατ. Snapchatters ασχολούνται με AR features σε καθημερινή βάση, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των συνολικών 332 εκατ. DAUs της. Αυτό το τρίμηνο, η Snap αναβάθμισε για αυτόν τον λόγο τις λειτουργίες AR, ενώ σχεδιάζει να ανακοινώσει και κάποια νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην εκδήλωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις