Η Siemens “βγαίνει μπροστά” στην καινοτομία και το IoT
Η Siemens κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.
Η Siemens κατέθεσε περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στη Γερμανία το 2021, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση στην κατάταξη αιτούντων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Οι εφευρέτες που εργάζονται στη Siemens προσπαθούν να θέσουν τα θεμέλια με στόχο την πρόοδο και να δημιουργήσουν βιώσιμη αξία για τους πελάτες και την κοινωνία, σημειώνοντας είκοσι εφευρέσεις ανά εργάσιμη ημέρα το οικονομικό έτος 2021.
Ηγετική θέση στην κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας
Στα στοιχεία των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας του 2021, η Siemens είδε ισχυρή ανάπτυξη σε τεχνολογίες που σχετίζονται με το Βιομηχανικών Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT). Οι εν λόγω τεχνολογίες περιλαμβάνουν την ασφάλεια δεδομένων, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, τον τομέα μεταφορών σε έξυπνες πόλεις, την 3D εκτύπωση – κατασκευή προσθέτων και το blockchain. Στην έκθεσή του για τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για το 2021, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας κατέταξε τη Siemens μεταξύ των δέκα κορυφαίων αιτούντων στον κόσμο στον τομέα του computing, που είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Fast Company αναγνώρισε τη Siemens ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο
Η αναγνώριση που κερδίζει η Siemens για τις ικανότητές της στον τομέα της καινοτομίας αντικατοπτρίζεται επίσης σε ένα βραβείο που απονέμεται από το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Fast Company, το οποίο ανακήρυξε τη Siemens μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Αυτή η μηνιαία έκδοση, η οποία επικεντρώνεται στην τεχνολογία, στις επιχειρήσεις και στον σχεδιασμό, τίμησε τη Siemens για την μετατροπή της μονάδας παραγωγής της BioNTech στο Marburg της Γερμανίας το 2021 για την κατασκευή εμβολίων COVID-19 που σώζουν ζωές σε λιγότερο από τον μισό χρόνο που αναμενόταν.
Καθώς η BioNTech ετοιμαζόταν να εξοπλίσει εκ νέου τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Marburg για μαζική παραγωγή του εμβολίου mRNA για τον COVID-19, η εταιρεία στράφηκε στη Siemens. Η Siemens κατάφερε να ολοκληρώσει το εργοστάσιο σε πέντε μήνες, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούσε πλήρως τη διαδικασία. Από την παραγωγή σχετικών εγγράφων μέχρι τη ζύγιση των φιαλιδίων – βήματα που προηγουμένως γίνονταν με το χέρι – η Siemens αναβάθμισε το εργοστάσιο ώστε να μπορεί να παράγει έως και 625 εκατ. δόσεις. Η Siemens έγινε επίσης συνεργάτης της BioNTech όταν η εταιρεία ήθελε να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης μιας στη Σιγκαπούρη, το καλοκαίρι του 2021.
Η Siemens τιμά τους εφευρέτες της χρονιάς για το 2021
Από το 1995 η Siemens απονέμει το βραβείο Inventors of the Year ετησίως σε κορυφαίους υπαλλήλους από τον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης των οποίων οι εφευρέσεις συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας. Από το 2016, τα βραβεία αυτά απονέμονται και σε ερευνητές εκτός εταιρείας.
Τον περασμένο χρόνο, ιδιαίτερα πολυμήχανοι ερευνητές τιμήθηκαν ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2021» τον Ιανουάριο του 2022. Το φάσμα των εφευρέσεων είναι ευρύ και καλύπτει από ζητήματα μεταφοράς (τρένα που κινούνται με υδρογόνο) μέχρι λύσεις για θέματα ηλεκτρικής και ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς και θεραπείες για τον καρκίνο. Μπορείτε να βρείτε όλες τις νικητήριες εφευρέσεις και τους ανθρώπους πίσω από αυτές στη διεύθυνση.