Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft εντάσσει το Teams στο δικό της store

Αυτό σημαίνει ευκολότερη εγκατάσταση για όσους το χρησιμοποιούν στην δουλειά τους σε εταιρικό επίπεδο.

Σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν το Microsoft Teams από το Microsoft Store – ενσωματωμένο στα Windows χάρη σε νέο update. Η εφαρμογή επικοινωνίας μεταξύ συνεργατών δεν υπήρχε στο δικό κατάστημα της Microsoft έως τώρα – έπρεπε είτε να την κατεβάσουν από το ίντερνετ, είτε να την εγκαταστήσουν μαζί με το υπόλοιπο Office 365. Μέχρι στιγμής, δηλαδή, ήταν διαθέσιμη στο κατάστημα αποκλειστικά για άτομα που χρησιμοποιούσαν τα Windows 10 σε λειτουργία S.

Πλέον το Teams θα είναι διαθέσιμο στο store κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα τόσο στα Windows 10 όσο και στα Windows 11. Συγκεκριμένα, η έκδοση για τα Windows 10 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προσωπικούς, εργασιακούς και σχολικούς λογαριασμούς, ενώ η έκδοση για τα 11 θα είναι μόνο για επιχειρηματικά και εκπαιδευτικά προφίλ. Τα Windows 11 έχουν ήδη μια έκδοση του Teams που έρχεται ενσωματωμένη σε αυτά, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τυπικές συνομιλίες με γνωστούς, μέσα από έναν προσωπικό λογαριασμό και όχι ως εναλλακτική λύση του Slack.

Η Microsoft είχε υποσχεθεί στους χρήστες της ότι θα ενσωματώσει το Teams στο κατάστημα της πέρσι, όταν παρουσίασε τον επανασχεδιασμό του Microsoft Store. Τότε ήταν επίσης που ανακοίνωσε ότι τα άτομα θα μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές Android στα Windows 11 μέσω του app store της Amazon, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα σε μερικούς να πάρουν το Teams από το app store των Windows έστω για μερικούς μήνες αλλά σε mobile έκδοση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις