Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βελγική IONNYK συγκέντρωσε 1 εκατ. ευρώ για τα ψηφιακά πλαίσια τέχνης

Η εταιρεία που συνδυάζει την τέχνη με τον ψηφιακό κόσμο, το Art Spotify και τα NFTs

Μια ιδέα που ξεκίνησε από τον σχεδιασμό και εν τέλει τη δημιουργία του πρώτου συνδεδεμένου πλαισίου τέχνης στον κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία του e-χαρτιού, επέτρεψε στην IONNYK να αντλήσει πρόσφατα το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το IONNYK είναι το πρώτο συνδεδεμένο πλαίσιο τέχνης στον κόσμο που αποτελείται από εκατομμύρια κάψουλες μελανιού (ηλεκτρονικό χαρτί).

Η παγκόσμια πρωτοτυπία, που αποτελείται από εκατομμύρια κάψουλες μελανιού, έχει επιτύχει τεχνογνωσία που επιτρέπει σε αυτό το νέο συνδεδεμένο καλλιτεχνικό μέσο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του φωτογραφικού χαρτιού. Έχοντας 100% ασύρματη λειτουργία, διάρκεια μπαταρίας έως και 12 μήνες με μία φόρτιση, η διαχείριση του πλαισίου γίνεται από μια εφαρμογή smartphone και επιτρέπει στον κάτοχό του να έχει πρόσβαση σε έναν συνεχώς ενημερωμένο κατάλογο ασπρόμαυρης φωτογραφικής τέχνης, μέσω μιας συνδρομής (art Spotify) ή με την αγορά έργων περιορισμένης έκδοσης (NFT). Η startup προσφέρει επί του παρόντος σχεδόν 1.000 ασπρόμαυρες ψηφιακές φωτογραφίες/έργα τέχνης στους πελάτες της.

Με τα κεφάλαια που συγκέντρωσε, η Bελγική startup αναμένεται να ενισχύσει τόσο τη διεθνή παρουσία της, όσο και τον κατάλογο των έργων της που θα προβληθούν στα ψηφιακά της πλαίσια.

Απώτερος στόχος της IONNYK είναι να φέρει επανάσταση στον ευρύτερο τομέα της ψηφιακής τέχνης.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις