Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2 εκατ. ευρώ για την βρετανική RideTandem

Η βρετανική Startup αναλαμβάνει την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετακίνησης των φτωχότερων πληθυσμών, αποσκοπώντας στην κοινωνική δικαιοσύνη με την χρήση καινοτόμου τεχνολογίας.

Η νεοσύστατη επιχείρηση RideTandem εξασφάλισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ σε νέα χρηματοδότηση από την 181 Venture Capital. Σκοπός της Startup είναι να παρέχει αξιόπιστες και προσιτές εναλλακτικές μεταφορές σε ανθρώπους που καλούνται να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της φτώχειας όσων αφορά την μετακίνηση (mobility poverty). 

 Η startup που ιδρύθηκε το 2019 από τους Άλεξ Σάπλαντ- Χόουζ, Χιού Μακλάουντ και Τατ-Σινγκ Τσιάμ, συνεργάζεται με εταιρείες ταξί, μίνι ταξί και πούλμαν για την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης για εργοδότες των οποίων το προσωπικό διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εργαστεί λόγω του κόστους, της ταλαιπωρίας ή της πλήρους απουσίας μέσων μαζικής μεταφοράς.

Εξηγώντας τη γένεση της ιδέας, ο συνιδρυτής και CEO Χόουζ,  δήλωσε: “Συναντήσαμε μερικούς πατέρες σε μια μικρή πόλη έξω από το Rochdale. Το να ακούσουμε την εμπειρία, όσον αφορά την δυσκολία μετακίνησής τους – έψαχναν για δουλειά, υπήρχαν ευκαιρίες μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορούσαν να οδηγήσουν και δεν υπήρχε βιώσιμος τρόπος να φτάσουν εκεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς – ήταν συγκλονιστικό”.

Η RideTandem παρέχει επίσης εξυπηρέτηση πελατών και υποστήριξη για την ψηφιακή έκδοση εισιτηρίων, οι επιβάτες χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για κινητά, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την κράτηση με μπλοκ και να παρέχει ευελιξία όσον αφορά το πότε γίνονται οι πληρωμές . Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά λείπουν από τις περισσότερες εφαρμογές ride-hailing καθώς και σε άλλες εφαρμογές κινητικότητας, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης ζωντανή τοποθεσία για τον εντοπισμό του οχήματος.

O Μαρκ Σμιθ, συνέταιρος της επενδυτικής εταιρείας 1818 Venture Capital δήλωσε: «Η φτώχεια στις μεταφορές είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και η ομάδα της RideTandem έχει επιτύχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας καινοτόμο τεχνολογία

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις