Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Skroutz: Τι αγόρασαν οι Έλληνες το Πάσχα τα τελευταία 2 χρόνια;

Η έρευνα του Skroutz συγκρίνει τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων για το Πάσχα τα τελευταία 2 χρόνια, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις κατηγορίες των προϊόντων, τις μέσες τιμές που πλήρωσαν ανά κατηγορία αλλά και πόσες μέρες νωρίτερα έκαναν τις αγορές τους στην πλειοψηφία τους.

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, ερεύνησε τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών όσον αφορά στο online shopping για την περίοδο του Πάσχα τα τελευταία 2 χρόνια και παρουσιάζει τις μέσες τιμές ανά κατηγορία προϊόντων που προτίμησαν να αγοράσουν οι Έλληνες καταναλωτές μέσω Skroutz Marketplace.  

Η συγκριτική έρευνα στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν για την περίοδο του Πάσχα 2022  (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2022 έως 20  Απριλίου 2022) και για την περίοδο του Πάσχα 2021 (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021) σε συνάρτηση με τον αριθμό επισκέψεων στην πλατφόρμα. 

Τα κύρια συμπεράσματα είναι τα εξής: Το Πάσχα του 2021, η πλειοψηφία των αγοραστών επέλεξε να κινηθεί πιο οργανωμένα και να πραγματοποιήσει τις αγορές σχεδόν τρεις εβδομάδες νωρίτερα, σε αντίθεση με το 2022 όπου φαίνεται πως πραγματοποιήθηκαν περισσότερες αγορές της «τελευταίας στιγμής» (κυρίως 12 Απριλίου, πέντε μέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα). Σε σχέση με το 2021, φέτος παρατηρήθηκε μια μικρή άνοδος στις μέσες τιμές (περίπου 2 ευρώ) που δαπανήθηκαν για τις πασχαλινές αγορές, ενώ στην μόνη κατηγορία που παρατηρήθηκε μείωση είναι τα βαπτιστικά είδη (42 ευρώ έναντι 51 για το 2021). 

Σταθερότητα παρατηρείται σχετικά με το ποσό που διέθεσαν οι Έλληνες καταναλωτές για τις online αγορές τους στις κατηγορίες παιδικά ρούχα, παιδικά παπούτσια κα βιβλία καθώς αποφάσισαν να μη βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με τις περσινές μέσες τιμές κατανάλωσης. Ενώ οι κατηγορίες που επικράτησαν στις online αγορές ήταν: Παιχνίδια, παιδικά παπούτσια και ρούχα, πασχαλινά είδη, βιβλία, παιδικά βιβλία, αξεσουάρ παιδικής μόδας και βαπτιστικά είδη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις