Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά Twitter: 7,1 δισ. δολάρια «σήκωσε» ο Musk από επενδυτές

Η νέα επένδυση αναμένεται να ελαφρύνει το βάρος του Musk καθώς αγωνίζεται να εξασφαλίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το Twitter.

Μια ομάδα είκοσι δύο κεφαλαιούχων, επένδυσε περίπου 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να στηρίξει την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X κατάφερε να μειώσει σε 6,25 δισ. δολάρια το  δάνειο περιθωρίου ύψους 12,5 δισ. δολαρίων που είχε λάβει από τη Morgan Stanley επίσης αύξησε τη συνολική δέσμευσή του για μετοχές σε 27,25 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρις στην βοήθεια των επενδυτών, μεταξύ αυτών η η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity, η  Sequoia Capital,  η Andreessen Horowitz και η Binance. 

Ο συνιδρυτής της Oracle Larry Ellison, ο οποίος είναι επίσης επενδυτής στην Tesla, παρέδωσε τη μεγαλύτερη επιταγή, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, όπως αποκαλύφθηκε σε αρχείο της Πέμπτης. Η Sequoia συνεισέφερε 800 εκατομμύρια δολάρια, η VyCapital 700 εκατομμύρια δολάρια, η Binance χρηματοδότησε 500 εκατομμύρια δολάρια και η Andreessen Horowitz επένδυσε 400 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τροποποιημένη κατάθεση 13D. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας επενδυτής δεν έχει «ποντάρει» πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τον Musk στη νέα χρηματοδότηση περιλαμβάνεται το Κατάρ, το οποίο εν γένει, έχει κακό ιστορικό με την ελευθερία του λόγου.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Al Waleed bin Talal Al Saud, ο οποίος είχε προηγουμένως αντιταχθεί στην εξαγορά του Twitter, έχει επίσης δεσμευτεί να παράσχει σχεδόν 35 εκατομμύρια μετοχές του Twitter για να διατηρήσει ένα μερίδιο μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Musk. Ο Μασκ δήλωσε ότι συνεργάζεται με ορισμένους επιπλέον υφιστάμενους μετόχους, μεταξύ των οποίων ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, για να τους δώσει τη δυνατότητα να μετακυλήσουν τις μετοχές τους.

Η νέα επένδυση αναμένεται να ελαφρύνει το βάρος του Musk καθώς αγωνίζεται να εξασφαλίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το Twitter. Στα τέλη του περασμένου μήνα, πούλησε περίπου 9,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή βύθισε τις μετοχές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αναγκάζοντας τον δισεκατομμυριούχο να διαβεβαιώσει τους μετόχους ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει άλλες μετοχές της Tesla.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις